10 informații pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric

Descoperă cele mai importante 10 informații pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric și implicațiile lui.
  • Publicat:
  • Actualizat:
10 informații pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric
10 lucruri pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric

Simți în centrul abdomenului o durere și o senzație de arsură? Sau poate te simți rău și suferi de indigestie? Atunci este posibil să ai ulcer la stomac sau ulcer gastric.

Ulcerul de stomac, cunoscute și sub numele de ulcer gastrice, este o rană care se dezvoltă pe mucoasa stomacului.

De asemenea, ulcerul se poate instala dincolo de stomac, în intestin, iar atunci ai de-a face cu ulcerul duodenal.

Descoperă mai jos sunt cele 10 informații pe care trebui să le știi despre ulcerul gastric ca să îl identifici, să îl tratezi, dar să îl și previi:

10 informații pe care trebuie să le știi despre ulcerul gastric

  1. Ulcerul de stomac este de obicei cauzat de bacteria Helicobacter pylori – o tipologie de bacterii care infectează stomacul. Află Ce semne dă infecția cu Helicobacter Pylori, bacteria care ne îmbolnăvește de ulcer și cancer de stomac
  2. Utilizarea pe termen lung a medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene poate provoca, de asemenea, ulcer gastric. AINS sunt medicamente utilizate pe scară largă pentru a calma durerea, pentru a reduce inflamația și pentru a combate temperaturile ridicate (febra). Limitează utilizarea AINS.
  3. Unele medicamente pentru tensiunea arterială pot provoca ulcer.
  4. Alte semne și simptome ale ulcerului sunt: scăderea în greutate, balonarea, senzația de sațietate, durerea care se accentuează atunci când mănânci, consumi lichide sau iei medicamente antiacide, dificultăți de respirație și vărsături sângeroase.
  5. Ulcerul netratat poate provoca sângerare și perforarea stomacului în mai multe părți ale abdomenului. Sângerarea în sine poate fi severă și poate pune imediat viața în pericol, dacă nu este tratată rapid.
  6. O dietă sănătoasă poate aduce beneficii tractului intestinal și sănătății generale a organismului. Este recomandat să consumi o dietă bogată în fructe, legume și fibre. Descoperă care este Alimentul care oferă organismului tău o cantitate mare de fibre dintre cele recomandate zilnic
  7. Pentru a preveni răspândirea bacteriilor care ar putea să îți cauzeze ulcer de stomac, spală-ți mâinile cu apă și săpun în mod regulat. De asemenea, asigură-te că toate alimentele sunt curățate și gătite corespunzător.
  8. Trebuie să consulți un expert medical dacă ai simptome care pot indica prezența ulcerului gastric. Chiar dacă simptomele sunt ușoare, cu atât mi bine să faci investigații pentru că ulcerul se pot agrava rapid dacă nu este tratat.
  9. Tratamentul ulcerului gastric este diferit în funcție de cauzele care au generat afecțiunea. Vestea bună este că majoritatea ulcerelor se vindecă în doar câteva luni dacă iei tratamentul corect. În cazuri rare, un ulcer gastric complicat va necesita intervenție chirurgicală.
  10. Nu există măsuri speciale legate de stilul de viață pe care trebuie să îl adopți în timpul tratamentului, dar evitarea stresului, a alcoolului, a alimentelor picante și a fumatului garantează diminuarea simptomele.

Citește și: Cum facem diferența între gastrită și ulcer?

Citește și: Suspiciune cancer de stomac? Iată ce teste se fac

Citește și: Dureri de stomac: când ar trebui să ne îngrijoreze? Dr. Elena Ciupercă: „Uneori, aceste dureri pot ascunde boli serioase, precum ulcer sau cancer”

Sursă: msn.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult