Cei mai mulți dintre noi am crescut cu remediile lăudate de rude, dar o parte din acestea se dovedesc a fi, de cele mai multe ori, doar povești. Însă există o mulțime de substanțe și remedii naturale care s-au dovedit a fi funcționale.
Descoperă 10 dintre cele mai utile remedii care nu te vor dezamăgii odată ce ajungi să le încerci!
Uleiul de măsline, uleiul de cocos și cel de floarea soarelui sunt substanțe versatile, utile în hidratarea pielii uscate sau a buzelor crăpate. Încorporează uleiul tău preferat în sticluțe mici și aplică câteva picături pe suprafața uscată de piele pentru rezultate imediate și de încredere.
Ghimbirul are proprietăți anti-greață bine stabilite și este deosebit de benefic în calmarea stomacului atunci când este preparat într-un ceai. Curăță și feliază ghimbirul, apoi pune-l în apa clocotită timp de aproximativ cinci minute. Adaugă miere pentru un plus de putere antibacteriană.
Dacă te doare spatele din cauza timpului îndelungat petrecut pe scaun, la serviciu sau ai depus prea mult efort la sală, o pungă de sare Epsom îți poate aduce ușurarea dorită. Toarnă o ceașcă sau două în cada plină cu apă fierbinte, relaxează-te și lasă-ți corpul să se relaxeze timp de 20-30 de minute pentru a calma mușchii obosiți.
Aloe vera este ideală pentru tratarea arsurilor minore, zgârieturilor și mușcăturilor de insecte. Taie o frunză, apoi feliaz-o, scoate gelului din interior și aplică-l pe zona afectată.
S-a demonstrat că mierea locală și polenul de albine pot combate alergiile sezoniere. Acest lucru este valabil mai ales pentru soiurile crude, organice și hiper-locale care sunt pline de polen. Adaugă o lingură în ceai sau în bolul cu fulgi de ovăz dimineața, pentru o ameliorare a semnelor alergiilor, precum senzației de strănut.
Cunoscut pentru proprietățile sale antifungice și de combatere a bacteriilor, uleiul de arbore de ceai poate fi folosit drept stimulent antibacterian în tratarea ciupercilor unghiilor. Când este încorporat în creme, poate fi folosit în erupțiile ușoare de acnee.
Datorită texturii sale groase și proprietăților antibacteriene, mierea este un remediu excelent pentru calmarea tusei. Adăugă puțin piper negru pentru a intensifica cu adevărat efectele vindecătoare.
Deși nu ar trebui să-l folosești în fiecare zi, textura granuloasă a bicarbonatului de sodiu este o opțiune benefică pentru îndepărtarea petelor de pe dinți. Udă-ți periuța de dinți, aplică puțin bicarbonat de sodiu, apoi periază dinții prin mișcări circulare pentru ca aceștia să devină mai albi și mai strălucitori.
Uleiurile esențiale precum cele de lavandă sau mentă pot reduce anxietatea și a starea de greață. Achiziționează un aparat care pulverizează uleiul esențial de lavandă și depozitează o sticlă de ulei de mentă în preajmă pentru a scăpa de grețuri.
Datorită compușilor care împiedică bacteriile să se lipească de pereții vezicii urinare, sucul de merișoare poate fi o armă formidabilă în lupta împotriva infecțiilor tractului urinar. Ia în considerare suplimentele de merișoare sau consumă suc 100% natural de merișoare.
Surse: msn.com, webmd.com, healthline.com