10 simptome înșelătoare care apar când ai hipertiroidism

Când vorbim de hipertiroidism, multe dintre semne pot fi înșelătoare și, de fapt, ele să semnaleze prezența altor boli.
  • Publicat:
10 simptome înșelătoare care apar când ai hipertiroidism

Dacă te confrunți cu epuizarea, constipația și stările de depresie, iar menstruațiile sunt un coșmar și părul pare fragil și uscat, cel mai probabil te vei gândi că vinovată trebuie să fie glanda tiroidă, nu? Nu te grăbi. Într-adevăr, când vorbim de hipertiroidism, multe dintre semne pot fi înșelătoare și, de fapt, ele să semnaleze prezența altor boli.

Pentru că ai nevoie de hormoni tiroidieni pentru atât de multe procese în corp, aceștia pot provoca probleme începând de la păr până la unghiile de la picioare atunci când sunt dezechilibrați. Dar simptomele sunt atât de comune și variate încât este adesea greu de spus dacă acea glandă în formă de fluture din gât este de vină sau dacă ai alte probleme obișnuite.

Hipotiroidism: 10 simptome înșelătoare

Dacă ai hipertiroidism, probabil te confrunți cu câteva dintre aceste simptome:

  1. Creștere în greutate
  2. Oboseală
  3. Menstruații mai abundente
  4. Depresie
  5. Piele uscată sau păr uscat
  6. Subțierea părului
  7. Intoleranță la frig
  8. Crampe musculare sau dureri
  9. Dureri articulare
  10. Ritm cardiac încetinit

Problema este că aceste simptome pot fi cauzate uneori și de experiențele din viața de zi cu zi. Poți fi obosită pentru că ziua de lucru a fost foarte stresantă sau din cauza unui nou medicament pe care tocmai ai început să îl iei. Sau ai putea avea cu totul altă problemă de sănătate, mai ales că simptomele tind să se suprapună cu multe alte afecțiuni.

Dacă ai, să zicem, trei dintre aceste simptome, tiroida ar putea fi de vină. Dar, din păcate, nu așa funcționează lucrurile. Simptomele sunt diferite de la un pacient la altul. Acesta este și motivul pentru care medicii se uită la tot tabloul simptomatic pentru a determina ce se întâmplă, de fapt.

În multe cazuri, medicul te va întreba despre orice schimbări relativ recente ai observat în felul în care arăți sau te simți, deși simptomele pot apărea și treptat. S-ar putea să decizi să vorbești cu medicul tău doar atunci când simptomele sunt severe.

Foto: shutterstock

Sursă: Self.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”