3 ceaiuri care îți vor ajuta sistemul imunitar în sezonul rece

  • Publicat:
3 ceaiuri care îți vor ajuta sistemul imunitar în sezonul rece
Sursa foto: shutterstock

O știm cu toții și o resimțim din plin: iarna, sistemul nostru imunitar are de suferit! Răceala și gripa ne bat la ușă mai des în lunile reci așa că trebuie să le prevenim. Iar ceaiurile ne sunt un real folos în această perioadă. Apelează și tu, așadar, la aceste 3 ceaiuri, care contribuie activ la întărirea sistemului imunitar.

3 ceaiuri care îți ajută sistemul imunitar în sezonul rece

Dacă ești o persoană sensibilă în sezonul rece și te-ai tot săturat de medicația clasică, iată câteva soluții la îndemână oricui: ceaiuri care fac minuni cu sistemul tău imunitar!

Decoct de coajă de salcie, mentă și salvie

Salcia se spune din bătrâni că este aspirina naturii, ideală pentru răcelile însoțite de migrene. Coaja de salcie se poate găsi în magazinele de tip plafar.

Mod de preparare:

  • Se pune apă la fiert și se adaugă o lingură de coajă de salcie;
  • Se fierbe preț de 20 de minute, urmând a se strecura;
  • În lichidul fierbinte se adaugă o linguriță de frunze de mente și 1/5 lngurita de frunze de salvie;
  • Se lasă la infuzat întreg conținutul cca 5-7 minute;
  • Se strecoară și se servește cald.

Citește și: Ceaiul de salvie – ce beneficii și reacții adverse poate avea, cine trebuie să îl evite

Ceai de flori de soc cu lămâie

Ceaiul de soc reduce simțitor simptomele de răceală și de dureri în gât. Florile de soc pot fi găsite în magazinele de tip plafar sau pot fi culese și lăsate la uscat în timpul verii, urmând a fi folosite în perioada rece.

Mod de preparare:

  • Se fierbe 250 ml de apă;
  • Se adaugă 2 linguri de flori de soc/o mâna și se lasă la infuzat cca 5-7 minute;
  • Se strecoară între conținutul și se adaugă o felie de lămâie;
  • Se servește cald.

Citește și: Florile de soc: beneficii extraordinare pentru sănătate

Infuzie de turmeric și piper

Turmericul este folosit mai mult ca antiinflamtor, astfel că un decoct ajută mult la reducerea durerilor de gât, îndeosebi când ai de-a face și cu amigdale inflamate. Turmericul se regăsește sub formă de pudră la magazinele de profil.

Mod de preparare:

  • Se pun la fiert 350 ml de apă sau de lapte (se poate folosi și lapte vegetal de migdale, soia, ovăz, etc);
  • Când apa dă deja în clocot, se oprește focul și se adaugă o lingură de turmeric și un vârf de linguriță de piper;
  • Se amestecă bine până conținutul se dizolvă de tot și se servește cald.

Citește și: Turmericul și ghimbirul au beneficii nenumărate!

De reținut! Ceaiurile se servesc calde, dar nu fierbinți. Băuturile mult prea fierbinți pot afecta și mai mult gâtul, mai ales când te confrunți cu dureri. 

Surse: Artful Tea, HealthLine, Medical News Today

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult