3 semne alarmante care anunță că ai o inimă slăbită

Sunt câteva semne și simptome pe care problemele cardiovasculare le indică atunci când ai o inimă slăbită.
  • Publicat:
3 semne alarmante care anunță că ai o inimă slăbită
3 semne alarmante care anunță că ai o inimă slăbită

Din păcate există trei semne care pot indica problemele de inimă, iar aceste simptome pot ridica multe semne de întrebare. Dr. Jeremy London, medic chirurg din Georgia, a explicat într-un filmuleț pe TikTok care sunt cele trei semne care arată că ai o inimă slăbită.

Rămâi fără aer când mergi

Atunci când mergi și simți că rămâi fără aer, acest lucru se întâmplă pentru că nu primești suficient oxigen. Poate fi semnul unor probleme de inimă sau plămâni, scrie Clinica Mayo.

Simptomele pot apărea brusc sau pot fi de lungă durată. Printre complicații se numără infarctul, insuficiența cardiacă și pulsul neregulat. Dacă momentele în care rămâi fără aer când mergi sunt acompaniate și de glezne și picioare umflate, dificultatea de a respira când ești la orizontală, frisoane, tuse, febră sau wheezing, nu mai amâna vizita la medic!

Dificultatea de a respira când ești la orizontală

Ortopneea este un termen medical folosit pentru dificultatea de a respira, în special în timp ce stai întins în poziție orizontală. Atunci când ai o inimă slăbită, aceasta de „chinuie” să pompeze sânge în plus pentru a-l redistribui natural dinspre picioare către plămâni atunci când ești la orizontală.

În general, ortopneea este un semn de insuficiență cardică, motiv pentru care ar trebui să te prezinți la medic, mai ales dacă te confrunți și cu durere în piept sau senzație de apăsare, palpitații, wheezing sau tuse.

Picioarele umflate anunță o inimă slăbită

Acumularea de fluide în țesuturi produce umflarea membrelor care poartă numele de edem. La rândului lui, sângele care se blochează în venele de la nivelul membrelor inferioare pot indica probleme de sănătate sau că ceva nu funcționează așa cum ar trebui. Este primul semn notabil de insuficiență cardiacă.

Mergi la medic dacă observi că ți se umfla picioarele fără motiv, mai ales dacă acest lucru este acompaniat de dureri în piept, dificultate de respirație, amețeală sau tuse care produce sânge.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”