Pentru ca analizele anuale să nu vă indice un nivel crescut de colesterol, acţionaţi în bucătărie şi în privinţa regulilor dietei. Iată 3 trucuri utile de menţinere a colesterolului în limite normale.
1. Gătiţi fără grăsimi. Deşi legumele sau carnea sunt delicioase preparate cu unt sau smântână, există numeroase moduri de a găti bucatele astfel încât să fie uşoare şi să încânte papilele gustative. Legumele se pot face pe baie de aburi, înăbuşit, la cuptor, fără grăsimi. Acestea se pot carameliza ulterior într-o tigaie antiaderentă şi orna cu felii de lămâie, piper, usturoi, ierburi fine, condimente.
2. Evitaţi produsele lactate integrale căci sunt foarte bogate în grăsimi rele. Pentru un aport regulat de calciu, se recomandă laptele şi produsele lactate degresate şi semidegresate. În ceea ce priveşte iaurturile, aflaţi că cele greceşti sunt foarte grase. Recomandate sunt iaurturile cu puţine grăsimi. Ideal ar fi ca grăsimile saturate să nu depăşească 2%.
3.Dacă mâncaţi frecvent la restaurant, faceţi-vă un obicei din a comanda peşte – ideal, de două trei ori pe săptămână. Conţine grăsimi bune, spre deosebire de carnea roşie.