4 simptome care te pot panica, dar care nu sunt atât de grave precum te aștepți

Descoperă 4 dintre cele mai comune simptome care tind să creeze panică în rândul oamenilor, dar care nu sunt atât de grave precum te aștepți.
  • Publicat:
4 simptome care te pot panica, dar care nu sunt atât de grave precum te aștepți
4 simptome care te pot panica, dar care nu sunt atât de grave precum te aștepți Sursa foto: Shutterstock

Cine nu a simțit, măcar o dată în viață, un nodul, o bătaie a inimii accelerată sau o durere bruscă și a ales să investigheze rapid aceste simptome pe internet, chiar înainte de a suna la medic? Anumite simptome pot fi cauzatoare de panică, iar efectuarea propriei cercetări te poate face adesea să te simți și mai îngrozit, imaginându-ți cel mai sumbru scenariu.

Desigur, primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când ai de-a face cu orice simptom neobișnuit este să te consulți cu medicul tău specialist. Cu toate acestea, îngrijorarea în timp ce aștepți răspunsul nu te ajută cu nimic, iar de cele mai multe ori, scenariile înfricoșătoare se dovedesc a nu fi atât de grave pe cât te-ai fi așteptat.

Descoperă mai departe aceste simptome care ar putea să nu fie atât de grave pe cât crezi, deși o vizită la doctor nu strică în niciun moment.

  1. Dificultăți de respirație

Nu există nicio îndoială că a avea dificultăți în a trage aer în piept nu este înfricoșător.

Dificultatea de a respira poate fi îngrijorătoare și inconfortabilă pentru majoritatea oamenilor, deoarece tind să creadă că este o problemă legată de inimă. Cu toate acestea, inima ta poate fi bine, chiar dacă prezinți un astfel de simptom.

Cea mai frecventă cauză a dificultății respiratorii în cazul evenimentelor medicale considerate mai puțin grave sunt picurarea postnazală, refluxul de acid sau atacurile de panică.

  1. Durere în piept

Asemenea cu respirația scurtă, durerea în piept poate fi alarmantă, deoarece majoritatea oamenilor tind să se gândească la un atac de cord. Cu toate acestea, la fel ca și scurtarea respirației, cea mai frecventă cauză a durerii în piept în cazul evenimentelor medicale considerate mai puțin grave sunt durerea musculo-scheletică (peretele toracic), atacurile de panică sau refluxul acid.

Dacă te confrunți cu o durere în piept nouă, severă sau inexplicabilă, este recomandat să apelezi, în cel mai scurt timp, serviciile medicale. Chiar dacă este o alarmă falsă și există o altă cauză pentru durerea ta în piept, trebuie să fii văzut imediat de către un medic pentru a te asigura că ești în afara oricărui pericol.

  1. Palpitații

La fel ca durerea în piept, o inimă cu un ritm accelerat poate fi considerată o situație alarmantă. Dar, ca și în cazul durerii în piept, palpitațiile nu indică întotdeauna o problemă cardiacă.

Oamenii pot suferi de palpitații în contextul anxietății și de cele mai multe ori se dovedește că aceste palpitații provin din urma unui atac de panică.

Palpitațiile pot fi cauzate de o serie de motive care nu ar fi îngrijorătoare din punctul de vedere al unui medic, cum ar fi contracțiile atriale premature. Bineînțeles, dacă simptomele sunt noi, se schimbă sau sunt asociate cu alte simptome, atunci este recomandat să mergi să discuți cu un medic.

  1. Amorțeală sau furnicături în mâini și picioare

Amorțeala și/sau furnicăturile simțite pe o parte a corpului pot fi adesea un indiciu al unui accident vascular cerebral. Cu toate acestea, în majoritatea situațiilor medicale care nu sunt grave, acestă amorțeală sau furnicătură pot fi legate de afeciuni neurologice periferice.

Dacă simți cu adevărat că ceva este în neregulă cu tine și cu prezența acestor simptome, este recomandat să apelezi la un medic specialist. În acest fel, gândurile tale se vor liniști și vei ști exact cauza problemelor cu care te confrunți.

Surse: bestlifeonline.com, thehealthy.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”