5 cele mai proaste obiceiuri ale bărbaţilor tineri

Sănătatea nu este una dintre pricipalele preocupări ale celor mai mulţi bărbaţi tineri, ştiut fiind faptul că nu-şi va putea găsi nicicând loc printre seratele cu băieţii, beri, meciuri de fotbal şi, de ce nu?, sarcinile de serviciu.
  • Publicat:
5 cele mai proaste obiceiuri ale bărbaţilor tineri

Sănătatea nu este una dintre pricipalele preocupări ale celor mai mulţi bărbaţi tineri, ştiut fiind faptul că nu-şi va putea găsi nicicând loc printre seratele cu băieţii, beri, meciuri de fotbal şi, de ce nu?, sarcinile de serviciu.

Însă dacă ar face când şi când mici concesii, calitatea vieţii lor de mai tâziu ar putea fi considerabil mai bună. Iată care sunt cele mai frecvente greşeli pe care bărbaţii le fac în tinereţe, fără să se gândească la consecinţele de mai târziu.

1. Nu merg la medic – pentru că, spun ei, nu au nimic. Dacă îi doare stomacul, iau o pastilă. Dacă îî doare capul, iau o pastilă. Dacă au ameţeli, se găseşte vreo pastilă să îi potolească. Dar nu vor merge nicicând la medic, dacă nu au căzut efectiv la pat. O serie de cercetări au scos la inveală faptul că bărbaţilor nu le place să meargă la medic pentru orice fleac, considerând astfel de activităţi pierdere de vreme. Revista Men’s Health a făcut recent un sondaj din care reiese că bărbaţii merg cu circa 20% mai rar la medic decât femeile, în ciuda faptului că speranţa lor de viaţă este, în general, mai mică decât cea a partenerelor lor.

2. Beau foarte mult alcool – pentru că le induce o stare de bine, se simt mai stăpâni pe orice situaţie, e distractiv mai ales în compania prietenilor, se simt puternici şi lista ar putea continua. Din nefericire, starea de bine pe care le-o dă alcoolul în combinaţie cu faptul că sunt încă tineri nu le dă ne bănuit ce complicaţii pot să apară mai târziu. Începând cu afecţiuni mai „uşoare”, precum ficatul gras sau obezitatea şi sfârşind cu altele mult mai grave, precum cancerul hepatic, alcoolul nu aduce numai veselie.

3. Nu-şi exprimă sentimentele – asta deoarece văicărelile sunt apanajul femeilor (în opinia lor). Potrivit specialiştilor, este mai puţin probabil ca un bărbat să vorbească deschis despre ceea ce simte, ceea ce îl afectează sau îl deranjează la ceilalţi. Ei evită să-şi arate public emoţiile sau chiar să ceară ajutor cuiva într-o situaţie care pare imposibil de rezolvat.

Se presupune că acesta este motivul pentru care femeile sunt diagnosticate de două ori mai frecvent decât bărbaţii cu depresie şi primesc ajutor specializat, în vreme ce bărbaţii sunt cu 77 de pocente mai susceptibili de a comite un suicid. Bărbaţii deprimaţi apelează, de asemenea, de două ori mai mult decât femeile la alcool sau la droguri. Închiderea în sine, spun medicii, este în dezavantajul bărbaţilor întrucât incapacitatea de a-şi exterioriza furia le creşte riscul de infarct.

4. Nu îi interesează protecţia solară – pentru că li se pare feminin să-şi aplice zilnic creme pe zonele expuse soarelui. În ciuda avertizărilor medicilor cu privire la frecvenţa tot mai crescută a cancerului de piele, nu o să vedem prea curând bărbaţi care au în trusa personală şi o cremă cu factor de protecţie SPF. Ar trebui să fie mai atenţi la acest lucru atât vara, cât şi iarna, întrucât cei mai mulţi îşi petrec destul timp în aer liber, la ski, la o partidă de fotbal sau la plajă.

5. Nu ţin la igienă – pentru că nu sunt interesaţi prea tare de detaliile ce ţin de frumuseţea spaţiului în care trăiesc şi nici ritualurile de curăţenie nu au prea mare importanţă pentru ei, băile dintr-un apartament locuit doar de bărbaţi, de obicei, nu întrunesc toate regulile de igienă. Pe lângă aceasta, potrivit unui studiu condus de către American Society for Microbiology and the Soap and Detergent Association, unul din 3 bărbaţi nu se spală pe mâini după ce folosesc toaleta! Iar aceasta este cea mai simplă modalitate de infecţie!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
50 de semne ale stresului grav
50 de semne ale stresului grav