5 moduri prin care poți avea un stil de viață sănătos fără a face sport

Nu ești un fan al sportului, dar cu toate acestea dorești un stil de viață sănătos? Iată câteva moduri prin care îți poți schimba viața în bine!
  • Publicat:
5 moduri prin care poți avea un stil de viață sănătos fără a face sport
5 moduri prin care poți avea un stil de viață sănătos fără a face sport Sursa foto: Pexels

A avea un stil de viață sănătos implică mult mai mult decât să mergi la sală sau să urmezi dietele în tendințe. Cu toate că sportul oferă beneficii extraordinare, stare mentală și fizică puternică înseamnă crearea unui stil de viață sănătos.

Menținerea unei rutine echilibrate și corecte te va menține sănătos, în formă și te va face să arăți așa cum ți-ai dorit dintotdeauna. Pentru a avea un stil de viață sănătos, inspiră-te din cele cinci moduri ușoare care nu includ mersul la sală, exercițiile fizice sau orice alt tip de sport.

Este cu adevărat benefic sportul pentru a avea un stil de viață sănătos?

Multor oameni nu le plac mersul la sală sau sportul de orice natură. Cu toate că unii aleg să-l practice, s-ar putea ca acesta să nu fie chiar pe placul lor.

Exercițiile fizice oferă beneficii extraordinare, așa că dacă te afli printre persoanele care adoră mersul la sala sau pur și simplu alergările în aer liber, felicitări! Cu toate acestea, dacă dorești să ai un stil de viață fără prea mult sport, implementarea acestor obiceiuri în viața ta de zi cu zi este vitală. Odată ce te obișnuiești cu noul tău stil de viață, nici nu-ți vei da seama câte beneficii poți obține. Așadar, indiferent dacă faci sport sau nu, fiecare activitate benefică pentru corpul tău îți va îmbunătăți starea generală, așa că nu ezita să le pui în aplicare.

  1. Bea apă și menține-te bine hidratat

Corpul tău are nevoie de apă pentru a funcționa. Menținerea corpului la un nivel de hidratare optim elimină deșeurile, ajută la menținerea optimă a temperaturii corpului și protejează țesuturile și articulațiile.

  1. Nu sta prea mult jos

Conform unui studiu publicat de Annals of Internal Medicine, există o legătură între statul pe scaun pentru o perioadă lungă de timp și mortalitatea timpurie. A rămâne sedentar sau a sta prea mult pe scaun pot duce la multe tipuri de cancer, demență, creștere în greutate, depresie, diabet și probleme cardiace.

Este important ca atunci când ești nevoit să petreci timp îndelungat în șezut, să recurgi la mici exerciții de mișcare a picioarelor și a mâinilor. Chiar și aceste scurte mișcări ale corpului în timp ce stai jos te pot ajuta să arzi câteva calorii.

Alte mici schimbări pe care le poți face? Indiferent dacă ești acasă sau la birou, ia în considerare pauzele pentru a face niște întinderi și pentru a face o mică plimbare.

  1. Fă cumpărături cu grijă, ținând cont de noul stil de viață sănătos pe care ți-l dorești

Încearcă ca de acum în colo să faci cumpărături cu gândul la noul tău stil de viață sănătos, astfel încât să nu mai fii predispus la a mai cumpăra alimente și gustări de care ar trebui să stai depare. Asigură-te că te aprovizionezi cu alegeri mai sănătoase.

S-a constatat că persoanele care aleg să facă cumpărăturile online au tendința de a cumpăra mai puține mâncăruri nedorite, comparativ cu persoanele care aleg să meargă fizic la magazin pentru a face cumpărăturile casei.

  1. Oferă-i corpului tău suficient somn

Stabilește și respectă o rutină bună de somn. La urma urmei, corpul tău trebuie să se reîncarce, iar faptul că nu dormi suficient te poate expune riscului de a dezvolta probleme cronice de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, diabet de tip 2, depresie sau obezitate.

Adulții cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani au nevoie de cel puțin șapte sau mai multe ore de somn în fiecare noapte. Adulții care au între 61 și 64 de ani au nevoie de șapte până la nouă ore, iar adulții de 65 de ani și mai mult au nevoie de șapte până la opt ore de somn pe noapte.

Există câteva modalități care să te ajute să obți durata potrivită de somn, cum ar fi stabilirea unei rutine consecvente înainte de culcare, să stai departe de telefonul mobil și de dispozitivele electronice și să nu mănânci prea mult înainte de ora de somn.

  1. Ia măsuri pentru a ține la distanță stresul și anxietatea

Stresul poate fi inevitabil de experimentat. Acesta poate apărea fie din cauza locului de muncă, cheltuielilor lunare sau fie din cauza responsabilităților familiale.

Este important să identifici factorii declanșatori și să iei măsuri adecvate pentru a ține la distanță stresul și anxietatea. Bunăstarea ta mentală și fizică depinde de asta. Stresul și anxietatea îți compromit sănătatea, provocând hipertensiune arterială și multe altele.

Pentru a trece mai ușor peste momentele dificile din viață, este important să menți o dietă sănătoasă, să rămâi activ și să te asiguri că dormi suficient. Tehnicile de relaxare sunt foarte benefice, inclusiv meditația, yoga, masajele și tehnicile de respirație profundă. De asemenea, ținerea unui jurnal, muzica preferată sau cititul unei cărți bune pot fi relaxante.

Surse: eatthis.com, ucsfhealth.org, theladders.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult