5 probleme de sănătate care pot apărea din cauza anxietății

Anxietatea netratată poate avea efecte grave și poate contribui la apariția diferitelor probleme de sănătate neașteptate. Aceste probleme apărute din cauza anxietății pot face ca episoadele de anxietate prin care treci să fie cu mult mai dificile.
  • Publicat:
5 probleme de sănătate care pot apărea din cauza anxietății
5 probleme de sănătate care pot apărea din cauza anxietății Sursa foto: Shutterstock

Anxietate este o problemă cu care toți ne confruntăm mai mult sau mai puțin. Dar dacă aceasta rămâne constantă în viața ta, poate cauza diferite probleme de sănătate la care nici nu te-ai fi așteptat.

Anxietatea se manifestă prin panică și neliniște fizică în majoritatea cazurilor, dar aceasta poate cauza și diferite probleme de sănătate neașteptatei.

  1. Durere cronică

Din nefericire, persoanele care se luptă cu această afecțiune numită anxietate au tendința de a nu fi suficient de puternice astfel încât să reziste durerilor cronice.

Coexistența durerii și a anxietății poate nu este surprinzătoare deoarece ambele semnalează un pericol iminent și necesitatea unei acțiuni care să asigure supraviețuirea individului.

În plus, inflamația cauzată de stres se poate traduce în durere cronică și astfel, afectează întregul corp. De asemenea, anxietatea te poate face să te concentrezi excesiv pe durerile resimțite, făcând în acest fel ca acestea să fie mult mai greu de suportat.

Cu toate acestea, durerile cronice nu ar trebui ignorate. Este recomandat să recurgi în astfel de momente la terapie, tehnici de respirație, relaxarea progresivă a musculaturii și la exerciții fizice, astfel încât să poți trece mai ușor peste simptome.

  1. Dureri de cap și migrene

Stresul, lipsa odihnei și tensiunea constantă a mușchilor sunt semne asociate cu anxietatea care contribuie la apariția durerilor de cap.

Cu toții am trecut prin aceste dureri de cap, în special după un eveniment stresant, o zi plină de stres la job sau o noapte lungă de petrecut. Dar, în cazul persoanelor care se confruntă cu anxietate, aceste dureri de cap sau migrenele devin simptome comune.

Durerile de cap sunt unele dintre cele mai comune simptome și uneori bune indicatoare de anxietate. Din păcate, în cazul persoanelor cu anxietate, durerile de cap nu fac decât să le îngreuneze stările.

  1. Insomnia

Este miezul nopții și trebui să fii treaz până la șase dimineața, iar în loc să adormi cu ușurință, ești năpădit de gânduri anxioase. Anxietatea este frecvent legată de problemele de somn. Excesul de îngrijorare și frică pe care îl simți constant îngreunează procesul de adormire și menținerea somnului pe tot parcursul nopții. Privarea de somn poate agrava anxietatea, stimulând un ciclu negativ care implică insomnie și tulburări de anxietate.

Lipsa somnului poate afecta, de asemenea, și alte părți ale corpului, generând astfel diferite probleme de sănătate.

Anxietatea poate provoca dificultăți de somn, ducând la insomnie, care poate veni cu propriul set de probleme de sănătate fizică, cum ar fi un sistem imunitar slăbit, risc crescut de obezitate, hipertensiune arterială și un risc crescut de depresie și alte probleme de sănătate mintală.

  1. Hipertensiune arterială

Anxietatea poate juca, de asemenea, un rol important în ceea ce privește creșterea tensiunii arteriale, ceea ce poate cauza o serie de alte probleme.

Episoadele de anxietate pot provoca creșteri dramatice și temporare ale tensiunii arteriale. În cazul în care aceste creșteri apar frecvent, ele pot provoca leziuni ale vaselor de sânge, inimii și rinichilor sau hipertensiune arterială cronică.

Episoadele de anxietate care apar zilnic ar trebui luate în serios deoarece pot duce la probleme cardiace severe în cazul în care nu sunt tratate.

  1. Probleme digestive

Mulți dintre noi am experimentat deja acel sentiment de neliniște în stomac atunci când suntem pe cale să vorbim în fața unui număr mare de persoane. Dar pentru oamenii care au anxietate, acest lucru poate fi o problemă care apare zilnic.

Anxietatea poate cauza probleme digestive, cum ar fi greața, vărsăturile, balonarea, diareea, constipația și refluxul acid. Acestea pot fi cauzate de o creștere a hormonilor de stres, care pot crește motilitatea în tractul digestiv, provocând aceste simptome.

Surse: bestlifeonline.com, talkspace.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult