A lua masa în oraș este, pentru mulți dintre noi, o șansă de a încerca noi arome, de a avea mâncare adusă la masa în timp ce ne relaxăm și, în general, de a ne bucura de mâncare bună și companie plăcută. Cu toate acestea, multora le este greu să renunțe la îngrijorarea că bucătăria restaurantului în care se află ar putea să nu fie atât de curată pe cât ne-am dori. Din fericire, există reglementări puse în aplicare pentru păstra intactă curățenia. Există însă și semne subtile care ar putea semnala prezența unei probleme.
Personalul restaurantelor trebuie să acorde o atenție deosebit de mare în ceea e privește curățenia localului. În caz contrar și în cazul unei inspecții neașteptate, restaurantul va avea de suferit.
Cu toate acestea, descoperă câteva semne cărora le poți acorda o mai mare atenție pentru a observa dacă restaurantul în care te afli este curat sau nu.
O baie murdară este o problemă. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la perioada de aglomerație din local. Dacă este vineri sau sâmbată seară, iar personalul este foarte ocupat din cauza aglomerației din restaurant, aceștia nu vor face curățenie până la sfârșitul nopții, decât dacă este o urgență.
Dacă vrei să știi cât de mult ia în serios o unitate igiena și curățenia, mergi la baie. Ar trebui să miroase neutru sau, mai bine zis, a dezinfectant sau soluție de curățare. Produsele din hârtie și săpunul trebuie să fie în cantități optime, iar podeaua trebuie să fie curată. Dacă baia nu mai are provizii, podeaua este lipicioasă sau miroase a urină, ar trebui să-ți pui semne de întrebare în legătură cu curățenia din bucătărie.
Când ajungi la masa ta, aruncă o privire asupra modului în care lucrurile sunt curățate și îngrijite.
Condimentele cărora le lipsesc capace, au capace mult prea uzate sau nu sunt reumplute pot indica faptul că restaurantul în care te afli nu acordă o prea mare atenție curățeniei. În plus, meniurile lipicioase sau pline de pete de mâncare pot fi ale semne ale absenței curățeniei.
Ai grijă la firimituri și la curățarea neglijentă. Aceste resturi alimentare pot atrage tot felul de paraziți, așa că o grămadă de firimituri vechi prezente pe suprafața scaunul tău poate fi un semn rău.
Curățarea lentă a meselor poate arăta o lipsă de îngrijire.
Un aspect esențial de luat în considerare este cât de repede gestionează angajații localului mesele pentru o igienizare corespunzătoare. O masă murdară sau vase lăsate pe masă pentru o perioadă îndelungată pot semnifica un serviciu slab și o lipsă de atenție la detalii.
Evident, când e aglomerat, gătitul poate încărca bucătăria, dar aceasta trebuie curățată și igienizată în mod regulat.
Dacă echipamentele de gătit sunt foarte murdare, aceasta indică faptul că igienizarea nu s-a efectuat corespunzător. Un miros de grăsime veche în întregul local este un semn clar că mâncarea pe care ți-o comanzi nu va fi preparată chiar în cele mai sigure condiții.
Surse: eatthis.com, rd.com, thedailymeal.com