5 simptome care pot ascunde infecţia cu Candida: balonarea şi oboseala cronică, pe lista neagră

Mai bine de 75% dintre femei se confruntă la un moment dat cu o infecţie cu Candida, care se manifestă prin mâncărimi în zona intimă, secreţii vaginale urât mirositoare şi usturimi la urinare.
  • Publicat:
  • Actualizat:

Mai bine de 75% dintre femei se confruntă la un moment dat cu o infecţie cu Candida, care se manifestă prin mâncărimi în zona intimă, secreţii vaginale urât mirositoare şi usturimi la urinare. În limite normale, Candida este inofensivă şi trăieşte laolaltă cu milioane de alte bacterii din gură, vagin, rect sau sistemul digestiv. Problema apare atunci când se dezvoltă necontrolat, cauzând numeroase afecţiuni atât femeilor, cât şi bărbaţilor şi copiilor. 

Din fericire, există câteva simptome aparent banale care îţi pot semnala faptul că suferi de o infecţie cu Candida. Acordă-le atenţie!

5 semne care pot da de gol infecţia cu Candida

Anxietatea, atacurile de panică, depresia – potrivit specialiştilor, creierul nostru şi sistemul digestiv comunică în permanenţă, aşa că nu e de mirare dacă orice modificare la nivelul intestinelor este semnalată imediat şi sistemului nervos. Dacă există o infecţie, cel mai probabil te vei confrunta cu schimbări de dispoziţie cărora nu le găseşti justificarea, precum anxietate, instabilitate emoţională, atac de panică, depresie şi nervozitate.

Oboseala cronică – se manifestă printr-o permanentă stare de moleşeală şi lipsă de energie, în ciuda faptului că te odihneşti suficient. Sindromul de oboseală cronică poate persista mai bine de 6 luni şi este adesea însoţit de simptome precum dureri articulare, ceaţă cerebrală şi dureri de cap. Infecţia cu Candida este doar una dintre cauzele care pot duce la oboseală cronică. Descoperă aici mai multe despre oboseala cronică!

Modificări de tranzit intestinal – balonarea, gazele (flatulenţa), diareea şi constipaţia sunt simptome des întâlnite în cazul infecţiei cu Candida. Dacă ai astfel de probleme, înseamnă că bacteriile benefice din intestine sunt în număr prea mic şi nu pot lupta eficient cu Candida.

Infecţii ale sinusurilor – Candida albicans este o ciupercă ce se poate dezvolta oriunde în organism, mai ales atunci când sistemul imunitar este slăbit. În cazul în care eşti răcită, e foarte posibil ca infecţia să se localizeze la nivelul căilor respiratorii, cauzând infecţii ale sinusurilor, dureri în gât, congestie nazală sau secreţii nazale. 

Infecţii urinare şi vaginale care tot revin – o dezvoltare excesivă a ciupercii Candida în corpul uman poate cauza diverse infecţii la nivelul tractului urinar. Pot apărea usturimi la urinare, urină cu miros neplăcut, usturime în zona vaginală şi dureri abdominale.

Principalele cauze ale infecţiei cu Candida sunt:

  • Consumul excesiv de dulciuri, carbohidraţi şi alcool
  • Administrarea de antibiotice fără a utiliza în paralel medicamente antifungice şi prebiotice
  • Sistemul imunitar slăbit
  • Contraceptivele orale pe bază de estrogen
  • Diabetul zaharat care nu este ţinut sub control
  • Sarcina
  • Spălăturile vaginale cu produse parfumate
  • Lenjeria de corp strâmtă, din materiale care nu lasă pielea să respire

Află aici cum poate fi tratată candidoza în mod natural!

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult