6 efecte secundare periculoase ale aerului condiționat

  • Publicat:
6 efecte secundare periculoase ale aerului condiționat

În acestă vară caniculară, aerul condiționat este opțiunea preferată pentru a oferi un răgaz corpului tău, dar pe lângă răcoarea pe care ne-o oferă, este esențial să înțelegem efectele pe care le poate avea asupra sănătății.

Totuși, petrecerea unei perioade lungi de timp într-un mediu cu aer condiționat poate cauza diverse probleme de sănătate. Iată cele mai importante 6 motive pentru care nu ar trebui ca aerul condiționat să devină o obișnuință în viața ta:

Piele uscată și iritată

Când petreci prea mult timp la soare și apoi intri imediat într-o cameră cu aer condiționat, pielea ta se poate usca și irita. De obicei, pielea revine la normal destul de repede, dar uscăciunea poate persista mai mult timp.

Deshidratare

Camerele cu aer condiționat au tendința de a avea niveluri mai scăzute de umiditate în comparație cu alte spații. Aerul condiționat elimină majoritatea umidității din aer și te poate deshidrata și pe tine dacă petreci prea mult timp într-un astfel de spațiu.

Probleme respiratorii

Dacă stai într-un mediu cu aer condiționat pentru o perioadă îndelungată, acest lucru poate duce la probleme respiratorii cum ar fi congestia nazală, gâtul uscat și ochii uscați. De asemenea, poate afecta sănătatea plămânilor prin inflamarea membranelor acestora.

Astm și alergii

Aparatele de aer condiționat care nu sunt întreținute corespunzător pot declanșa crize de astm și alergii. Se recomandă curățarea regulată a filtrelor de aer condiționat pentru a preveni reacțiile alergice prin îndepărtarea poluanților.

Letargie

Dormitul sau lucratul într-un mediu cu aer condiționat pentru o perioadă îndelungată te poate face să te simți leneș și apatic. Este recomandabil să alegi o cameră bine ventilată, mai ales la locul de muncă unde stai mult timp și nu îți permiți să fii somnoros.

Dureri de cap

Trecerea de la exterior la o cameră cu aer condiționat poate provoca o durere de cap bruscă. Iar aparatele de aer condiționat care nu sunt întreținute corespunzător pot provoca și dureri de cap și migrene în cazuri extreme, chiar și în lipsa acestei treceri bruște de la o temperatură la alta. 

Cum să eviți efectele secundare ale aerului condiționat?

Pentru a te proteja de efectele secundare ale folosirii aerului condiționat, trebuie să urmezi pașii următori:

– Asigură-te că folosești un aer condiționat curat, schimbă filtrul mai des și ține alergiile la distanță.

– Folosirea rațională a aerului condiționat poate fi o opțiune sănătoasă pentru corpul tău.

– În plus, ia pauze de la aerul condiționat pentru a-ți menține cât mai alert corpul

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Temperatura ideală la care trebuie să îți setezi aparatul de aer condiționat. Multi români nu țin cont de acest lucru și își pun în pericol sănătatea!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc