6 motive pentru care te trezești înfometat în fiecare dimineață

Descoperă șase motive posibile pentru care te trezești înfometat și sugestii pentru a evita această problemă.
  • Publicat:
6 motive pentru care te trezești înfometat în fiecare dimineață
6 motive pentru care te trezești înfometat în fiecare dimineață Sursa foto: Shutterstock

Te trezești înfometat în fiecare dimineață și nu înțelegi de ce? Ei bine, există multe motive pentru care acest lucru se întâmplă, iar unele dintre ele sunt ușor de remediat. 

În mare parte, foamea nu este o urgență. Cu toate acestea, dacă te simți foarte înfometat (în special în mijlocul nopții sau foarte devreme dimineața), pot exista unele probleme nutriționale pe care trebuie să le abordezi.

Iată 6 dintre cele mai comune motive pentru care te trezești înfometat în fiecare dimineață și ce poți face pentru a le preveni.

Ți-ai schimbat antrenamentul fizic

Când urmezi același antrenament fizic pentru o perioadă îndelungată de timp, corpul tău se adaptează și devine mai eficient în finalizarea acelui antrenament, ceea ce duce în cele din urmă la o cantitate mai mică de calorii arse. Deci, dacă decizi să-ți schimbi antrenamentul cu unul mai intens și de durată mai lungă, poți experimenta o creștere temporară a numărului de calorii arse. În această situație, dacă nu crești aportul alimentar în timpul tranziției, acest lucru poate duce la un deficit energetic care te face să te trezești cu senzație de foame.

Specialiștii susțin că poți rezolva problema prin adăugarea unui snack echilibrat de 200-300 de calorii seara, cu aproximativ o oră sau două ore înainte de culcare. De exemplu, poți adăuga în dieta ta zilnică un iaurt grecesc cu câteva fructe de pădure sau o banană.

Mănânci mese copioase înainte de culcare

Dacă mănânci o masă mare sau bogată în carbohidrați înainte de culcare, corpul tău poate fi suprasolicitat în timpul somnului și poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Astfel, s-ar putea să te trezești cu senzația puternică de foame. Soluția este să consumi o masă mai mică, care să includă proteine slabe, carbohidrați complecși și puțină grăsime. O opțiune satisfăcătoare poate fi iaurtul cu cereale integrale și fructe de pădure.

Ți-ai schimbat obiceiurile de somn

Dacă te trezești la ore diferite în fiecare dimineață sau nu dormi suficient, aceste schimbări pot afecta nivelul de grelină (hormonul foamei) din corpul tău. Acest lucru poate duce la creșterea senzației de foame, chiar dacă nu este nevoie să mănânci. Este important să încerci să dormi cel puțin 7-8 ore pe noapte și să te trezești la aceeași oră în fiecare dimineață pentru a-ți regla ritmul circadian.

Sari peste mese constant

Săritul peste mese poate fi o modalitate eficientă de a pierde în greutate, dar poate avea și efecte secundare neplăcute, cum ar fi senzația de foame intensă dimineața. Săritul peste mese poate duce la scăderea nivelului de zahăr din sânge, iar acest lucru poate cauza o senzație de foame crescută. Este important să îți planifici mesele în avans și să mănânci regulat, chiar și în timpul zilelor aglomerate.

Este posibil să ai niveluri dezechilibrate ale zahărului din sânge

Dacă ai diabet sau niveluri dezechilibrate ale zahărului din sânge, este posibil să te trezești dimineața cu senzația puternică de foame. Corpul tău poate avea nevoie de un aport de carbohidrați pentru a-și menține nivelul de zahăr din sânge. Este important să îți monitorizezi nivelul de zahăr din sânge și să urmezi indicațiile medicului în ceea ce privește dieta și stilul de viață.

Îți este defapt sete

Adesea, senzația de foame poate fi confundată cu setea. De fapt, deshidratarea poate duce la o senzație de foame dimineața. Acest lucru se datorează faptului că organismul nu poate face distincția între foame și sete, iar uneori simțul setei poate fi întrerupt, ducând la confuzie între cele două. Așadar, este important să bei suficientă apă în timpul zilei pentru a evita deshidratarea și senzația de foame dimineața.

Sursa: eatingwell.com, cleanplates.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult