6 obiceiuri care te vor ajuta să eviți oboseala de după amiază

Simți că oboseala de după amiază te ține pe loc de la activitățile din timpul zilei de lucru? Încearcă să iei în calcul câteva obiceiuri care te vor ajuta să eviți această senzație de oboseală.
  • Publicat:
6 obiceiuri care te vor ajuta să eviți oboseala de după amiază
6 obiceiuri care te vor ajuta să eviți oboseala de după amiază sursa foto: Shutterstock

De cele mai multe ori, după-amiaza este momentul în care simți că abia îți mai poți ține ochii deschiși. Această stare intensă de oboseală apare imediat după masa de prânz. Oboseala și lipsa de concentrare te pot afecta pe tot parcursul săptămânii și implicit, îți pot îngreuna parcurgerea anumitor sarcini importante.

Ești frustrat de modul în care epuizarea de după amiază îți afectează întreaga bunăstare? Poți face câteva schimbări în stilul de viață pentru a atenua starea de letargie și pentru a avea un nivel de energie constant.

Cum să eviți senzația de oboseală în plină zi?

Dacă te simți obosit și nu poți avea parte de un pui de somn, atunci este timpul să faci ceva în această privință. Uite câteva sfaturi care te vor ajuta să-ți menții energia la un nivel optim pe toată perioada zilei.

  1. Hrănește-te corespunzător

Neglijența poate cauza rapid malnutriție și probleme grave de sănătate. Aceste senzații de oboseală, lipsă de concentrare și lipsa de energie pe care le simți în plină zi sunt rezultatele unui consum de alimente de proastă calitate. Corpul tău are nevoie de o varietate de alimente care conțin vitamine și nutrienți esențiale pentru o viață de calitate.

Alege prânzuri rapide și ușoare, bogate în proteine ​​și grăsimi sănătoase pentru buna funcționare a inimii tale, pentru a-ți menține energia și nivelul optim de zahăr în sânge. Totodată, include și porții mici de gustări hrănitoare, cum ar fi cele din nuci, legume sau fructe proaspete.

  1. Hidratează-te pentru a evita starea de oboseala de după amiază

Corpul tău are nevoie de apă din belșug și de o nutriție corespunzătoare în fiecare zi. Te poți hidrata, totodată, din alimentele bogate în apă, cum ar fi fructele și legumele, însă acest lucru nu este suficient. Așadar, trebuie să consumi cantități optime de apă pentru a evita deshidratarea. Când corpul tău este deshidratat, vei simți un nivel crescut de oboseală, schimbări de dispoziție și chiar dificultăți de concentrare.

Încearcă să bei zilnic aproximativ 6-8 pahare de apă sau chiar mai mult. Dacă nu ești fan al apei simple, poți adăuga puțin suc de lămâie proaspătă pentru un plus de aromă și de vitamina C.

  1. Combate oboseală prin sport

Din cauza joburilor sedentare, nivelul oboselii ar putea fi simțit mai intens. În plus, un job sedentar aduce un risc mult mai mare de obezitate și de apariție a altor probleme de sănătate. Încearcă să-ți setez alarme din oră în oră pentru a-ți aminti să te ridici, să-ți întinzi corpul și să mergi pentru câteva minute. Alege urcatul pe scări în schimbul liftului.

  1. Petrece timp în natură

Unul dintre motivele pentru care oamenii pot simți intens această stare de oboseală este lipsa de activitate și plictiseală. Dă o șansă naturii pentru a te revigora și pentru a te inspira să gândești mai creativ.

Natura este un stimulent care poate fi de mare ajutor atât pentru sănătatea ta fizică, cât și pentru cea psihică. Poți, de asemenea, să-ți renovezi aspectul biroului cu ajutorul unor plante și flori naturale.

  1. Un pui de somn ar putea fi de mare ajutor

Un pui de somn rapid, de 15 minute, ar putea să-ți ofere energia de care ai nevoie pentru a parcurge cu brio toate sarcinile zilei. Ai putea să recurgi la această metodă în pauza ta. Setează alarma astfel încât să nu dormi mai mult de 15 minute. În cazul în care nu poți să dormi pe timp de zi, poți lua în considerare un moment de meditație într-un loc liniștit și lipsit de zgomot. Meditația poate reduce din stres, poate îmbunătăți claritatea și poate aduce o stare de bine pentru tot restul zilei. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți curăța corpul de negativitate.

  1. Învață cum să te folosești de ritmulcircadian

Oamenii au un ceas intern foarte evoluat care provoacă senzația de oboseală și care te trezește. Acest ritm circadian este în conexiune cu lumina zilei și întunericul. Munca în schimburi, problemele de sănătate, medicamentele și stresul pot interfera cu ritmul tău circadian și pot cauza privarea de somn și scăderea apetitului.

Poți începe să-ți înțelegi mai bine ritmul circadian cu ajutorul unui jurnal. Timp de o săptămână, notează orele la care te culci și la care te trezești. De asemenea, ține evidența momentellor de energie crescute și a celor în care te simți obosit. Cu ajutorul acestui jurnal, vei învăța cum să-ți planifici ziua spre avantajul tău. Rezervă-ți momentele cu nivel ridicat de energie pentru rezolvarea sarcinilor dificile.

Surse: powerofpositivity.com, webmd.com, healthline.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult