6 secrete pentru un creier mai tânăr

Brandurile de makeup furnizează trucuri pentru o imagine cât mai tânără, iar Frank Sinatra obișnuia să cânte despre beneficiile de a avea un suflet tânăr. Dar cum putem să păstrăm un creier mai tânăr?
  • Publicat:
6 secrete pentru un creier mai tânăr
6 secrete pentru un creier mai tânăr și 4 curiozități despre creier sursa foto: shutterstock

Cercetătorii vin cu o nouă teorie care sugerează că secretul pentru menținerea unui creier mai tânăr este să adoptăm o abordare copilărească a învățării.

Suntem conștienți că de-a lungul vieții, trecem de la „învățare generală” (învățarea abilităților în copilărie) la „învățare specializată”. Prin învățarea specializată devenim experți într-un anumit domeniu și de obicei această formă de învățare apare atunci când începem să lucrăm. În plus, acest tip de învățare poate duce la un declin cognitiv.

Pentru a evita acest declin, specialiștii recomandă aceste șase strategii care să ne mențină creierul tânăr chiar și pe măsură ce corpul începe să îmbătrânească vizibil. Iată cele șase secrete care vă vor ajuta în menținerea unui creier tânăr:

  1. Depășirea rutinei

Folosind aceleași abilități mereu, călătorind pe aceleași rute, consumând aceleași alimente, niciunul dintre aceste lucruri nu provoacă sau stimulează creierul. Schimbarea lucrurilor poate duce la exersarea unor noi părți ale creierului. Dacă ne concentrăm doar asupra lucrurilor la care suntem buni, intrăm într-o rutină. Acest lucru poate duce la o încetinire cognitivă. Ieșind din zona noastră de confort, ne putem reeduca creierul să gândească în alte moduri. Ne provoacă să venim cu modalități noi și creative de a aborda problemele.

  1. Fii din nou elev!

Luați o clasă sau lucrați cu un instructor sau un mentor. Acest lucru vă va face să învățați lucruri noi și vă va menține creierul ocupat.

  1. Rămâneți pozitiv tot timpul

Păstrați-vă convingerea că puteți învăța trucuri noi și veți vedea în timp îmbunătățiri, care vă vor ajuta să perseverați.

  1. Evitați persoanele negativiste

Păstrați o rețea de sprijin încurajatoare de oameni din jurul vostru, care vă vor lăsa să învățați și să creșteți în propriul ritm și vă vor oferi ceea ce cercetătorii numesc „un mediu iertător” atunci când apar eșecuri. Specialiștii sunt de părere că ajută să vă păstrați o atitudine mentală pozitivă. Nu puteți face întotdeauna asta dacă vă aflați în preajma unor oameni negativi. Toată lumea are tendința de a judeca sau critica pe altcineva care poate nu are performanțe bune, dar cu toții facem greșeli. Cu toții putem învăța din greșelile celuilalt și putem crește din experiență.

  1. Ține-o tot așa!

Angajați-vă în învățare pe tot parcursul vieții și nu renunțați când lucrurile se complică.

  1. Multi-învățare

Nu vă concentrați doar pe un lucru nou. Încercați o varietate de lucruri, ca un copil care explorează lumea pentru prima dată. Activitățile noi vor stimula un creier leneș.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, avem tendința să ne pierdem viziunea de copil despre viață. Specialiștii sugerează să ieșim cât mai mult afară și să intrăm în contact cu copilul nostrum interior. Priviți florile și norii, mergeți pe bicicletă. Nu uitați de minunile care ne sunt în fața în fiecare zi. Când începem să ne simțim bătrâni este atunci când începem să îmbătrânim.

O mică abatere de la lucrurile serioase nu strică niciodată, așa că iată câteva curiozități despre creierul uman:

  • Mărimea nu contează

Creierul bărbaților este direct proporțional cu corpurile lor mai mari. Un corp mai mare, un creier mai mare și vice versa.

  • Femeile se pricep la găsirea lucrurilor

Datorită efectului hormonilor sexuali asupra creierului, femeile tind să își amintească locul obiectelor, în timp ce bărbații sunt mai buni la a rezolva problemele spațiale, cum ar fi modul în care o canapea va intra pe o ușă.

  • Creierul are un vârf de memorie

Memoria începe să scadă la treizeci de ani și continuă să slăbească pe măsură ce îmbătrânim.

  • Stresul ne face să uităm

Stresul pe termen lung poate deteriora hipocampul, o zonă esențială pentru stocarea noilor amintiri.

Surse: ahchealthenews.com, mysunny1015.com, glamour.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Sarah Mușat
La început de drum, dar cu toate acestea încrezătoare în abilitățile ei, s-a alăturat echipei Ce se întâmplă doctore? în anul 2022. A început acest nou capitol cu entuziasm și cu o mare dorință de a inspira un număr cât mai mare de oameni prin informațiile de cea mai bună calitate ...
citește mai mult