În zilele noastre, oamenii renunță la lactate din tot felul de motive. Indiferent dacă decizia are la bază o condiție medicală, dorința de a renunța la alimentele de origine animală sau altceva, important este să alegi conștient, avertizează specialiștii. Iată care sunt beneficiile laptelui de proveniență vegetală!
Băutura bazată pe soia are o concentrație ridicată, comparabilă cu cel de vacă. Este bogat în calciu și vitamina B12, astfel că reprezintă o alegere excelentă pentru vegani.
Cu o textura cremoasă, laptele de cocos este puternic bogat în potasiu, mangan, magneziu, calciu, sodiu și vitamina B. Accelerează arderea grăsimilor, ajută la menținerea sănătății glandei tiroide, la păstrarea frumuseții pielii, protejează inima, ajută la creșterea imunității și a secretiei de insulină, la menținerea sănătății sistemului nervos și lista poate continua.
Citește și: Laptele de cocoș vs laptele de migdale: care este mai sănătos?
Laptele de migdale este bogat în vitaminele D și E. Vitamina E reprezintă un antioxidant bun pentru creier, sânge și piele. Și este extrem de benefic în combaterea anemiei, metinerea sănătății arteriale și cardiovasculare. În plus, datorită vitaminei D, acesta îmbunătățește sistemul muscular și îl consolidează pe cel imunitar fiind un aliat de încredere în lupta împotriva kilogramelor în plus.
Laptele de ovăz impresionează și el prin profilul nutrițional bogat: vitamina B, minerale, magneziu, fosfor, zinc și cupru. Este cremos și are o aromă blândă, ceea ce îl face potrivit pentru cafea sau cereale. Mai mult, este benefic pentru menținerea sănătății dinților și a sistemului osos, dar și pentru neurotransmisia și funcționarea normală a sistemelor nervos și muscular.
Citește și: Cum să faci acasă lapte de ovăz. Rețeta este incredibil de simplă!
Nucile de macadamia cu un conținut ridicat de grăsimi de tip Omega3 și 6, vitamine din complexul B, magneziu și mangan. Consumat regulat, laptele de macadamia reduce riscul de osteoporoză, controlează profilul lipidic și împiedică formarea radicalilor liberi din organism.
Recunoscute pentru cantitatea mare de calciu pe care o conțin, semințele de susan se pot transforma, la rândul lor, într-un lapte vegetal delicios. Pe lângă faptul că un sfert de pahar de lapte de susan conține mai mult calciu decât un pahar întreg de lapte de vacă, semințele de susan conțin și foarte mult zinc, magneziu, cupru, vitamina B1 și fibre dietetice.
Atenție însă la caloriile acestor tipuri de lapte și consumați-le cu măsură dacă vreți să slăbiți!
Sursă: HealthLine