Ficatul ne curăță corpul de multe toxine care ajung în organismul nostru prin alimentele consumate, însă și rinichii joacă un rol destul de important în eliminarea acestora. Și pentru a preveni bolile de rinichi, trebuie să cunoașteți alimentele pe care să le consumați în mod regulat. Iată care sunt acestea!
Pepenele verde este frecvent introdus în dieta pacienților cu boli de rinichi pentru că îmbunătățește funcția renală și este implicat în reglarea echilibrului acido-bazic.
Citește și: Ce simptome au bolile de rinichi?
Acesta conține vitamine și minerale extrem de benefice pentru bună funcționare a întreg organismului.
Uleiul de semințe de pepene verde sprijină prevenția pietrelor la rinichi. Integrează-l și tu în alimentația ta, poate în salatele preferate și bucură-te de beneficiile sale!
Cu un conținut scăzut de calorii, dovleacul sprijină curățarea rinichilor, dar și a vezicii urinare.
Și nu doar pulpa acestuia este benefică, ci și semințele. Semințele de dovleac spijină sănătatea rinichilor, a vezicii biliare și a ficatului.
Strugurii sunt o sursă considerabilă de potasiu, iar potasiul influențează simțitor echilibrul sodiu-potasiu.
Elemente precum fier, acid fosforic și silicic se regăsesc în deliciosii struguri. Acestea reduc aciditatea urinei. Prin urmare, consumul de struguri proaspeți, nestropiți sunt benefici pentru pacienții cu pietre la rinichi sau pentru cei care au predispoziția în a forma pietre.
Citește și: Pietrele la rinichi: ce trebuie să bei și să mănânci pentru a le preveni
Consumul de afine ajută în prevenirea afecțiunilor renale și ale tractului urinar. Chiar dacă sunt introduse în shake-uri, prăjituri sau consumate în stare crudă, afinele nu își vor pierde proprietățile. Iar sucul de afine va sprijini întotdeauna îndepărtarea nisipului din rinichi.
Citește și: Cel mai bun suc natural pentru imunitate. Bea zilnic un pahar! Face bine plămânilor, rinichilor și oaselor
Peștele de mare conține o sumedenie de acizi grași polinesaturati de tip Omega 3. Iar acizii de acest tip sunt în general foarte benefici pentru sănătatea organismului nostru, dar și pentru sănătatea rinichilor întrucât oprește inflamația în țesutul renal.
Aici incluzând toate verdețurile: de la pătrunjel, mărar sau leuștean și până la ceapă verde, salată sau spanac.
Conțin multe vitamine, minerale și fibre ce sprijină buna funcționare a rinichilor.
Apa este, poate, cea mai benefică pentru sănătatea rinichilor. Recomandarea specialiștilor este să calculăm 30 de grame de apă la fiecare kilogram din greutatea noastră corporală.
Dacă ai 60 de kilograme, de pildă, ar trebui să consumi undeva la 1,8 litri de apă pe zi. Desigur, în afară de ceai, suc sau alte lichide.
Surse: Times Of India, Food Ndtv, National Kidney Foundation