7 lucruri pe care cel mai probabil le faci și care îți afectează sănătatea

  • Publicat:
7 lucruri pe care cel mai probabil le faci și care îți afectează sănătatea

Este atât de ușor să te lași prins în rutina zilnică a vieții, încât permiți obiceiurilor proaste să se strecoare în programul tău. Știi că nu sunt bune pentru tine, dar uneori pare că, făcând compromisuri ici și colo, reușești să treci mai ușor prin zi. Deși acest mod de gândire este firesc, este și limitat. Prea des, te privezi de sănătatea și bunăstarea pe termen lung, făcând alegeri greșite.

Iată soluții pentru șapte greșeli comune legate de sănătate pe care probabil nici nu îți dai seama că le faci chiar acum.

Renunță la cofeină

Cafeaua. Sucul. Băuturile energizante. Toate acestea sunt pline (și uneori suprasaturate!) de cofeină. Cofeina poate fi uneori un ajutor util din când în când, dar dacă bei prea mult în fiecare zi, faci mai mult rău decât bine.

Conform Mayo Clinic, atunci când bei mai mult de 400 mg de cofeină pe zi, te expui la o serie de probleme, cum ar fi dureri de cap migrenoase, insomnie, nervozitate și iritabilitate. Monitorizează-ți cu atenție consumul și redu aportul de cofeină dacă este necesar.

Folosește ochelari de soare

Ai ochelarii pregătiți pentru ziua de azi? Deși ai putea crede că ochelarii de soare sunt mai mult despre modă decât despre sănătate, te-ai înșela. Ar trebui să cauți ochelari de soare care să blocheze razele UVA și UVB, precum și să filtreze cea mai mare parte a luminii vizibile. Deși s-ar putea să nu simți efectele neglijării ochelarilor de soare pe termen scurt, poți face daune considerabile corneei și retinei. De fapt, poți chiar să dezvolți cataractă, așa că ține ochelarii de soare la îndemână!

Nu mai amâna alarma pentru încă 15 minute de somn

Știi că trebuie să dormi aproximativ 8 ore pe noapte, dar ce se întâmplă dacă încerci să prelungești asta apăsând butonul de amânare? Deși apăsarea butonului de snooze poate părea foarte plăcută pe moment, probabil că îți faci mai mult rău decât bine. Prin faptul că nu îți oferi un ciclu de somn constant, s-ar putea să ajungi să fii mai obosit pe parcursul zilei decât dacă nu ai fi apăsat butonul magic o dată… sau de două ori… sau de trei ori.

Ai grijă de dinții tăi

De obicei, ne gândim doar la impactul pe care dinții îl au asupra aspectului nostru, dar nu este doar atât. De fapt, sănătatea ta orală joacă un rol mult mai important în bunăstarea generală decât ai putea realiza.

Când ai fost ultima dată la dentist pentru un examen și o curățare profesională semestrială? Ai fost atent să te speli pe dinți de două ori pe zi și să folosești ața dentară o dată pe zi? Poate părea nesemnificativ, dar dacă neglijezi sănătatea orală, ai putea avea probleme mari (și facturi medicale mari) mai târziu.

Nu te mai autodiagnostica în mod constant

Nu este neapărat un lucru rău să cauți pe internet sfaturi despre unele dintre simptomele pe care le resimți în prezent. Cu toate acestea, în cultura aceasta în care internetul s-a insinuat în fiecare parte a vieții noastre, putem deveni mai confortabili încercând să ne autodiagnosticăm problemele online în loc să vizităm medicul. Uneori este vorba despre comoditate. Alteori, despre încredere. Dar, nu există un substitut pentru o examinare medicală și un tratament oferite de un medic.

Fă antrenamentele să pară mai puțin ca o „muncă”

Înțelege că nu există nicio modalitate de a-ți antrena corpul fără să fie prezent un element de muncă. Expresia „Fără durere, nu există câștig” este adevărată! Totuși, dacă antrenamentele tale par a fi ca un job în sine, nu vei fi motivat să faci exerciții pe termen lung. De aceea, majoritatea oamenilor încep un program de antrenament și renunță la fel de repede, pentru nu au învățat niciodată să iubească exercițiile. Gândește-te la câteva moduri de a readuce distracția în antrenamentele tale și vei fi bucuros că ai făcut-o!

Redu volumul

Niciodată nu a fost mai ușor să asculți melodiile tale preferate. Doar ia telefonul și niște căști și ești gata. Una dintre cele mai comune probleme cu majoritatea căștilor de astăzi este că le avem setate la un volum mult prea mare.

Conform Asociației Americane de Vorbire-Limbaj-Auz, zgomotul poate deveni periculos pentru auzul nostru în jurul a 85 de decibeli. Din păcate, multe căști pot produce sunet la un nivel asurzitor de 120 de decibeli, ceea ce poate cauza daune pe termen lung timpanelor. Soluția? Nu seta volumul la maximum când asculți muzica preferată și fă-ți un favor luând o pauză la fiecare oră.

Dacă ai lăsat să se strecoare obiceiuri proaste în rutina ta, nu te stresa. Tot ce trebuie sunt câteva schimbări mici și treptate, și vei fi pe drumul către o sănătate bună în cel mai scurt timp!

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: 4 obiceiuri nesănătoase pe care le ai dimineaţa, care-ţi afectează productivitatea

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult