7 trucuri să rămâi sănătos atunci când călătoreşti

Sunt câteva trucuri de care trebuie să ţii cont, vei putea să te aperi de microbii, bacteriile şi germenii prezenţi în locurile publice prin care vei trece.
  • Publicat:
7 trucuri să rămâi sănătos atunci când călătoreşti

A început sezonul vacanţelor! Prilej de bucurie, de relaxare, de stare de bine. Ai grijă, însă, să nu fii ţinta bacteriilor şi a germenilor atât de des întâlniţi în locurile publice prin care vei trece. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să nu te îmbolnăveşti atunci când călătoreşti, mai ales cu avionul!

Ai grijă să dormi înainte de plecare

Privarea de somn îţi poate slăbi organismal, poate scădea imunitatea şi atunci poţi deveni un magnet pentru germeni şi bacterii. A fi odihnit este întotdeauna important, dar atunci când călătoreşti este esenţial pentru sănătatea ta, mai ales atunci când faci călătorii pe distanţe lungi şi eşti înconjurat de oameni.

Hidratează-te
Lipsa apei din organism duce la migrene, stare de rău sau constipaţie. Şi nu ai nevoie de aşa ceva în timpul unui zbor sau al unei călătorii cu maşina sau autocarul. Ai grijă să ai apă la îndemână şi să bei cât mai mult. Este vară, deci te deshidratezi mai uşor prin transpiraţie, aşa că asigură-te că bei 2, 3 litri pe zi.

Ai grijă la băile publice

Oriunde ai fi – într-un avion sau într-un restaurant – ţine minte că aceste toalete publice sunt pline cu bacterii şi microbi.  Ai grijă pe ce pui mâna, ce suprafeţe atingi – de la clanţe, la robinet, acestea sunt cele mai încărcate cu germeni. Contrar aşteptărilor, closetful este unul dintre cele mai curate locuri!  Aşa că ai grijă să tragi apa cu cotul ( dacă trebuie apăsat) sau folosind puţină hârtie igienică – ce îţi va fi de ajutor şi să deschiz/închizi uşa sau să dai drumul la robinet.

Foloseşte spray nazal

Pe timpul zborului, nasul şi gâtul au tendinţa să se usuce din cauza aerului uscat şi aerului condiţionat din aeroport sau cabină. Dcă mucoasa este uscat atrage mai uşor bacteriile. Dacă foloseşti spray nazal cu apă de mare înainte de a te îmbarca sau spray de gât, îţi hidratezi mucoasa şi vei fi mai puţin susceptibil de a capta microbi şi bacterii.

Ţine-ţi picioarele acoperite

Nu mai trebuie să amintim faptul că orice podea este plină de bacterii, mai ales aceea unde trec foarte mulţi oameni. Aşa că, dacă ai tendinţa în avion să îţi scoţi pantofii sau vrei să pleci în şlapi, sfatul nostru ar fi să renunţi la idee. Dacă vrei să scapi de pantofii care te strâng, ar fi bine să ai la tine o pereche de şosete. Te protejezi, astfel, şi de microbe, dar şi de aerul rece din avion.

Ai la îndemână produse antibacteriale

Suprafeţele cu care intri în contact în avion pot fi o sursă de germeni şi bacterii, pentru că sunt atinse de mulţi oameni. E important să ai la îndemână şerveţele umede să ştergi măsuţa pe care vei mânca sau un spray antibacterial pe care să îl foloseşti după ce mergi la toaletă sau înainte de a mânca. Ar fi bine să ai mai multe şerveţele la tine, pe care să le foloseşti şi atunci când ajungi în camera de hotel – să ştergi întrerupătoarele, de exemplu.

Verifică cearceafurile

Atunci când ajungi la hotel, ai grijă să “inspectezi” un pic cearceafurile şi salteaua să nu cumva să găseşti urme de insecte sau pete pe lenjerie. Să ştii că se poate întâmpla aşa ceva, chiar şi la case mai mari, la hoteluri cu pretenţii. Iar dacă găseşti aşa ceva, cere neapărat să schimbi camera.

Nu folosi paharele din camera
Chiar dacă mulţi hotelieri îţi oferă pahare, nu ştii niciodată pe unde au fost ţinute sau cu cât timp în urmă au fost spălate. Te-ai gândit, de exemplu, că femeia care face curăţenie a spălat/ apus mâna pe acele pahare după ce a spălat baia, fără să-şi scoată mânuşile? Mai bine foloseşti nişte pahare de plastic – aduse de tine sau cele în folie de plastic din camera.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”