Acest aminoacid amână îmbătrânirea și sporește longevitatea, arată noi studii

Înaintarea în vârstă, ca proces, este inevitabilă, dar putem să o facem confortabilă, să o încetinim, să rămânem activi, în stare bună de sănătate, autonomi, cu toate funcțiile cognitive funcționale.
  • Publicat:
Acest aminoacid amână îmbătrânirea și sporește longevitatea, arată noi studii

Longevitatea fără o stare bună de sănătate nu este un beneficiu. Este bine că trăim mult, dar cel mai important este să avem o viață calitativă și să ne bucurăm de ceea ce ne oferă longevitatea.

„Concentrarea societății pe tinerețe și capacitate poate provoca anxietate. Reclamele pentru produse anti-îmbătrânire sunt peste tot, întărind ideea că îmbătrânirea este în mod inerent neatractivă.

Unii oameni se tem de îmbătrânire atât de mult încât devine o afecțiune patologică numită gerascophobia (gerascofobie), care duce la gânduri și comportamente iraționale, de exemplu, o fixare asupra sănătății, bolii și mortalității și preocuparea de a ascunde semnele îmbătrânirii”, scriu jurnaliștii de la The Conversation.

Ce este taurina și de ce este importantă?

Taurina este un aminoacid care se găsește în mod natural în corpul uman, în special în țesuturile musculare, în creier și la nivelul inimii. De asemenea, poate fi găsită în unele alimente și băuturi, precum carnea de peste, carnea de vită și băuturile energizante.

Taurina este adesea inclusă în suplimentele alimentare și băuturile energizante datorită proprietăților sale potențial benefice. Aceasta poate avea un efect de stimulare asupra sistemului nervos central și poate contribui la îmbunătățirea performanței fizice și mentale.

De asemenea, taurina este implicată în mai multe funcții fiziologice, precum reglarea tensiunii arteriale și a proceselor antioxidante.

Taurina: surse alimentare

Taurina se găsește în mod natural în anumite alimente, având concentrații variabile. Iată câteva surse alimentare de taurină:

  • carnea de peste – în special tipurile mai grase, precum somonul, tonul și sardinele;
  • carnea de vită – în special organele (inima și rinichii);
  • carnea de pui – conține taurină, dar în cantități mai mici comparativ cu peștele și carnea de vită;
  • laptele și produsele lactate;
  • ouăle – pot conține taurină, mai ales în gălbenuș;

Mai mult, persoanele care își acceptă cu usurință vârsta și au o atitudine pozitivă față de procesul de îmbătrânire sunt mai rezistente la stres, arată un alt studiu realizat recent de către o echipă de cercetători de la Universitatea de Stat din Raleigh, Nord Carolina.

Sursă foto: Shutterstock.
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”