În sezonul rece (iarna și o mare parte din primăvară) ochii pot suferi mai mult decât în celelalte sezoane, iar cel mai comun simptom se manifestă prin senzația de uscăciune a ochilor.
Sindromul ochilor uscați apare atunci când producția glandelor lacrimale este insuficientă sau insuficient de consistentă. Nisip în ochi, mâncărimi, senzația de arsuri sau chiar durere pot fi unele dintre simptomele ochilor uscați.
Pentru a afla care sunt cauzele ochilor uscați citește Ai ochii uscați? Iată care pot fi cauzele și ce soluții ai!
Printre numeroasele remedii, azi trecem în revistă câteva dintre cele mai puțin cunoscute, dar eficiente metode de a stimula producția lacrimală.
Mierea contribuie la reducerea inflamației oculare, vindecă infecțiile ochilor și îmbunătățește vederea în general.
Amestecă miere cu apă caldă și spală-te pe ochii în fiecare seară înainte să mergi la culcare.
Poate nu te-ai fi gândit că între acupunctură și ochi există așa o mare legătură, dar mai multe studii au demonstrat că acupunctura, chiar și cea tradițională este extrem de eficientă în creșterea volumului de lacrimi în cazul persoanelor cu ochi uscați, și la ameliorarea simptomelor.
Antioxidanții care se regăsesc în alimente precum mazăre, broccoli, avocado contribuie la sănătatea retinei și la sănătatea ochilor în general.
Acizii grași esențiali sunt puternice resorturi pentru funcționarea corectă a întregului metabolism. Nucile, tonul, somonul, păstrăvul, sardinele, macro-ul, creveții, stridiile sunt bogate în acizi grași esențiali și ajută chiar în prevenirea altor afecțiuni oculare precum cataracta.
Dacă nu suferi de o altă afecțiune oculară, cofeina poate stimula producția de lacrimi și, implicit, poate ameliora senzația de ochi uscați.
Studii realizate de-a lungul timpului au demonstrat că respirația abdominală, timp de 3 minute, a îmbunătățit volumul lacrimal în cazul femeilor sănătoase.
Cumva intuitiv, orice faci pentru hidratarea organismului, contribuie și la ameliorarea simptomelor ochilor uscați. Descoperă 6 metode de hidratare eficiente.
Citește și: Cum să îți menții sănătatea ochilor în era digitală