Alertă în farmaciile din România din cauza unor medicamente esențiale care lipsesc de pe rafturi

Farmaciștii din România trag un semnal de alarmă din cauza unor medicamente esențiale care nu se mai găsesc și care sunt vitale pentru pacienți.
  • Publicat:

Mai multe medicamente esențiale, de care bolnavii români au nevoie pentru a se trata și, mai ales, pentru a preveni infarctul miocardic sau accidentul vascular cerebral, lipsesc din farmacii.

Este vorba despre un anticoagulant care previne apariția cheagurilor de sânge, dar și un medicament pentru afecțiuni hepatice.

„Este o problemă destul de mare în momentul de față pentru că lipsesc ambele concentrații ale acestui anticoagulant extrem de important în prevenția accidentului vascular cerebral și al infarctului miocardic. Există, totodată, lipsa unui produs pentru afecțiunile hepatice. Nu avem niciun răspuns de la autorități. Am încercat introducerea unui canal de urgență prin care farmacia să comande minimul necesar pentru pacienți. Nu avem niciun răspuns, produsele lipsesc în continuare, pacienții aleargă din farmacie în farmacie și nu găsesc. Nu se poate lua acest tratament în funcție de disponibilitatea lui. El trebuie să fie prezent în orice farmacie. Este destul de grav. Pacienții pot ajunge în sistemul de urgență neavând acest tratament”, a declarat Magda Vihocenco, farmacist, în direct la RomâniaTV.

Urmărește CSID.ro pe Google News