Alertă în India! Virusul Zika face ravagii! 7 simptome de avertizare pe care trebuie să le cunoști

Virusul Zika se transmite prin mușcăturile țânțarilor Aedes infectați și poate cauza complicații grave, mai ales pentru femeile însărcinate.
  • Publicat:
Alertă în India! Virusul Zika face ravagii! 7 simptome de avertizare pe care trebuie să le cunoști

În Pune, India, un doctor de 46 de ani și fiica sa adolescentă au fost testați pozitiv pentru virusul Zika. Doctorul, care locuiește în zona Erandwane, a prezentat simptome precum febră și erupții cutanate. A fost internat imediat într-un spital privat, iar probele de sânge au fost trimise la Institutul Național de Virologie (NIV). Pe 21 iunie, rapoartele au confirmat că bărbatul suferea de infecția cu virusul Zika.

După diagnostic, au fost testate probele de sânge ale celor cinci membri ai familiei sale. Fiica sa de 15 ani a fost, de asemenea, testată pozitiv pentru virus. Conform rapoartelor media, ambii sunt în prezent stabili.

Ce este virusul Zika?

Virusul Zika a fost descoperit pentru prima dată la maimuțe în Uganda în 1947 și a fost găsit la oameni în 1952. Principalul purtător este țânțarul Aedes, în special specia Aedes aegypti. Acesta se răspândește în principal prin mușcăturile țânțarilor infectați, dar poate fi transmis și prin contact sexual, transfuzii de sânge și de la mama însărcinată la copilul ei.

7 simptome de avertizare ale infecției cu virusul Zika pe care trebuie să le cunoști

Infecția cu virusul Zika, de obicei, cauzează simptome ușoare, dar poate duce la complicații grave, în special pentru femeile însărcinate.

Semnele comune ale infecției includ:

  • Febră
  • Erupții cutanate
  • Dureri articulare și musculare
  • Durere de cap
  • Ochi roșii (conjunctivită)
  • Oboseală
  • Diaree și vărsături

Dacă ați călătorit recent în zone unde virusul Zika este des întâlnit, fiți atenți la aceste simptome și nu le ignorați.

Măsuri preventive

Conform experților, cea mai bună modalitate de a preveni virusul este evitarea mușcăturilor de țânțari. Virusul se răspândește prin mușcătura unui țânțar Aedes infectat. Folosiți repelent de insecte, purtați haine cu mâneci lungi și stați în spații cu aer condiționat sau protejate cu plasă. Este, de asemenea, important să eliminați apa stătută din jurul casei pentru a preveni înmulțirea țânțarilor. Femeile însărcinate ar trebui să ia măsuri suplimentare de precauție, deoarece virusul poate cauza defecte severe la naștere. Evitați să călătoriți în zone unde Zika este prezent.

 

Sursă – https://www.thehealthsite.com/news/zika-virus-in-pune-doctor-teen-daughter-test-positive-for-infection-7-warning-symptoms-you-shouldnt-ignore-1103423/

Sursă foto – nechaevkon / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc