Alimente care pot crește riscul de cancer. Sunt consumate frecvent de români, dar nu știu la ce se expun

Produsele care pot crește riscul de cancer. Se numără printre cele consumate des de toată lumea.
  • Publicat:
Alimente care pot crește riscul de cancer. Sunt consumate frecvent de români, dar nu știu la ce se expun
Alimente care pot crește riscul de cancer

Unele alimente care sunt consumate frecvent în România și care, conform studiilor, pot crește riscul de cancer. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că sunt agenți cancerigeni cunoscuți, adică au potențialul de a provoca această boală necruțătoare în timp. 

Românii nu știu ce consumă, de, fapt! Un cunoscut doctor a dezvăluit că anumite alimente sunt destul de periculoase pentru sănătatea organismului.

Alimentele pe care le consumă des românii

Nichole Andrews, un dietetician specializat în cancer, trage un semnal de alarmă! Acesta a precizat că două dintre cele mai comune alimente pot provoca cancer în rândul populației.

Alcoolul și carnea procesată, cum ar fi mezelurile, cârnații, slănina și carnea de vită uscată, sunt cele pe care oamenii trebuie să le reducă semnificativ. De asemenea, dieteticianul spune că este bine să evităm consumul de hot-dog.

De asemenea, oamenii sunt îndemnați să nu mai consume carne conservată prin afumare, maturare, sărare sau adăugarea de conservanți. Un consum frecvent de alcool crește riscul de apariție a șase tipuri de cancer: sân, ficat, colon, gură, gât și stomac.

„În calitate de dietetician în domeniul cancerului, vreau să vă informez că doar două alimente cresc riscul de cancer, unul dintre ele nici măcar nu este un aliment, și este atât de ușor să le înlocuiți”, a spus Nichole Andrews, potrivit thefocus.news.ro. 

Alcoolul poate crește riscul de cancer

„Începeți acum să reduceți consumul de alcool. Orice cantitate de reducere pe care o faceți reduce riscul de cancer”, a spus dieteticianul oncolog, conform sursei citate anterior.

Specialiștii susțin că toate tipurile de băuturi alcoolice pot provoca cancer în rândul populației. Berea, vinul și băuturile spirtoase se numără printre produsele care pot duce la apariția acestei afecțiuni grave.

După ce alcoolul este consumat, etanolul din băuturile alcoolice este metabolizat în corp și se transformă în acetaldehidă. Acetaldehida este un compus toxic și, mai ales, cancerigen, care poate afecta direct ADN-ul din celule. Când ADN-ul este deteriorat, crește riscul ca celulele să se dezvolte anormal, ceea ce poate duce la formarea tumorilor canceroase.

Aceste alimente sunt des consumate în România și ar trebui limitate sau înlocuite cu alternative mai sănătoase, cum ar fi legumele, fructele proaspete, cerealele integrale, leguminoasele și grăsimile sănătoase.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News