Alimente pe care să le consumi în sezonul rece, pentru o imunitate mai puternică. Ce recomandă specialiștii

Există o serie de alimente pe care e bine să le consumi în sezonul rece dacă vrei să ai o imunitate bună. Specialiștii le recomandă cu încredere!
  • Publicat:
Alimente pe care să le consumi în sezonul rece, pentru o imunitate mai puternică. Ce recomandă specialiștii
Alimente care ajută la întărirea imunității

Consumul regulat de alimente hrănitoare în vitamine și minerale, cum ar fi citrice, spanacul, ardeiul roșu și ghimbirul vă pot ajuta să vă întăriți sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece! 

Alimente care ajută la întărirea imunității

Dacă căutați modalități de a preveni răceala, gripa și alte infecții, primul pas ar fi să vă planificați-vă mesele pentru a include acești stimulenți puternici ai sistemului imunitar. Iată ce ar trebui să consumați în timpul iernii!

În sezonul rece, alimentația este esențială pentru menținerea sănătății, imunității și energiei.

Unii oameni apelează direct la vitamina C după ce au răcit. Asta pentru că îi ajută să-și întărească sistemul imunitar. Se crede că vitamina C crește producția de celule albe din sânge, care sunt cheia perfectă pentru combaterea infecțiilor.

Fructe bogate în vitamina C

Majoritatea fructelor citrice sunt bogate în vitamina C. Cu o astfel de varietate din care puteți alege, este ușor să adăugați o cantitate mică de această vitamină în orice moment al zilei.

Cele mai eficiente sunt: grapefruit, portocale, clementine, mandarine, lămâi. Există și legume care contribuie la menținerea imunității, precum varza, legumele verzi, ardeii și broccoli, notează healthline.com. 

Iaurt și kefir, pentru un sistem imunitar puternic

Alte alimente care conțin multă vitamina C sunt iaurtul și kefirul. În plus, ouăle, peștele și carnea slabă nu trebuie nici ele să lipsească, deoarece conțin proteine și zinc.

Spanacul este un alt aliment pe care e bine să-l incluzi în alimentație în sezonul rece. Acesta conține antioxidanți și acid folic, dar și magneziu, fier și potasiu.

Iarna, mai putem consuma ceapă și usturoi, care sunt cunoscute datorită proprietăților antibacteriene și antivirale Ghimbirul are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, motiv pentru care este perfect în sezonul rece. Îl poți consuma mai ales sub formă de ceai.

Sursa foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News