Cel mai greu și lung post din an a trecut, iar masa din ziua de Paște a fost un bun motiv pentru toți românii să guste din mâncărurile tradiționale românești. Preparatele de Paște trebuie consumate cu moderație în această perioadă dacă nu vreți să aveți probleme cu digestia. Doctorul Tudor Ciuhodaru vine cu sfaturi esențiale pentru cei care nu vor să ajungă la spital! Ce trebuie consumat rapid după masa de Paște?
Alimentul care trebuie consumat rapid după masa de Paște
Moderația alimentară trebuie respectată de toți românii de Paște. Sunt multe persoane care fac excese în această perioadă, iar de cele mai multe ori ajung la spital cu probleme digestive, precum balonare sau stare de greață. Cu toate acestea, medicul Tudor Ciuhodaru precizează că este un aliment care trebuie consumat imediat după masă, pentru o digestie mai bună.
Sfaturi de la medicul Tudor Ciuhodaru
„Puteţi începe cu friptură de miel, precedată eventual de o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmate dă o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au ţinut post trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici de ciorbă şi drob.