Anticonceptionalele, sarcina si silueta dupa venirea lui bebe

Cand oprim administrarea anticonceptionalelor pentru a ramane insarcinate? Pot ele sa influenteze fertilitatea? Si cum ne recapatam silueta pierduta dupa nastere?
  • Publicat:
Anticonceptionalele, sarcina si silueta dupa venirea lui bebe
Anticonceptionalele, sarcina si silueta dupa venirea lui bebe

Sarcina este un moment cheie in viata oricarei femei, insa inainte si dupa aceasta perioada este bine sa stim ce avem de facut. Cand oprim administrarea anticonceptionalelor pentru a ramane insarcinate? Pot ele sa influenteze fertilitatea? Si cum ne recapatam silueta pierduta dupa nastere? La toate aceste intrebari raspunde Oana Cuzino.

Slabirea dupa sarcina

„Am tinut nenumarate diete, am luat si pastile, dar nu reusesc sa slabesc deloc. Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Mentionez faptul ca am acumulat kilograme in urma sarcini, dar copilul are deja 1 an si 9 luni. Eu am 1,70 m si 93 kg.”

Ca sa slabiti, cu siguranta trebuie sa mergeti la un nutritionist si la o sala de sport. Nutritionistul va stabili cu dvs. programul dietetic in functie de analize, probleme, eventual un tablou hormonal si profil nutritional: alimente preferate, sanatoase etc. Daca nu va permiteti un abonament la sala, trebuie sa faceti sport singura, zilnic: alergat, bicicleta, inot sau in fata televizorului, urmarind programe speciale (exista zeci de
DVD-uri). Doar cu pastile si diete la intamplare, va compromiteti sanatatea si pierdeti timpul. Succes!

Anticonceptionalele si sarcina

„Ma numesc Madalina si doresc sa raman insarcinata. Din luna noiembrie 2005 pana in mai 2011, am luat contraceptive Rigevidon. Am intrerupt pastilele si timp de 2 luni am folosit prezervativul. Din luna iulie nu am mai folosit nici un mijloc de protectie.

Rezultatele analizelor fiind bune am hotarat sa concepem bebelusul. Nu am ramas insarcinata pana in prezent si vreau sa va intreb daca este posibil ca utilizarea indelungata a pilulelor sa-mi fi afectat ovulatia. Ciclul meu este regulat, de 23 de zile. Considerati ca este un ciclu menstrual prea scurt pentru ca ovulatia sa aiba loc? Sau este vorba de o inactivitate temporara a ovulelor, care isi vor relua functia in scurt timp?”

Madalina, cauzele pot fi multiple. Nu stiu varsta, ce alte probleme de sanatate ai sau ai avut in trecut, diverse infectii, in sfera genito-urinara mai ales, greutatea… Ti-ai facut toate analizele? Un consult ginecologic amanuntit cu ecografie? Nu intra in panica, au trecut doar 3 luni, deci nu ai motiv de ingrijorare, insa paza buna trece primejdia. Deci mergi la un medic ginecolog cu care sa te sfatuiesti in legatura cu pregatirea pentru sarcina si analizele care trebuie facute.

Citeste mai multe in editia tiparit a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Cand ramai insarcinata dupa ce ai luat pilule?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Elena Nistor
Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”