Așa afli dacă ești deshidratat. Testul simplu cu degetele de la mână care îți arată dacă ai băut suficientă apă

Testul simplu care îți arată dacă ești deshidratat sau nu.
  • Publicat:
Așa afli dacă ești deshidratat. Testul simplu cu degetele de la mână care îți arată dacă ai băut suficientă apă

Având în vedere că temperaturile caniculare fac deja ravagii, este important este să evitați deshidratarea în timpul sezonului cald. Experții recomandă să ne hidratăm suficient. În caz contrar, există un test simplu pe care îl puteți face pentru a afla dacă ați sau nu suficientă apă. Iată cum se procedează! 

Trucul rapid cu degetele care îți arată dacă ești deshidratat

În sezonul cald, mai ales atunci când este caniculă, e important să ne hidratăm. Sunt multe persoane care evită să consume apă vara, deși este esențial pentru organism. Dacă suntem hidratați corespunzător, pielea menține colagenul, o proteină care oferă structură și rezistență pielii, mușchilor și oaselor.

Ciupiți pielea degetelor de la mâini

Așadar, dacă vă e teamă că nu ați băut suficientă apă, există un test foarte simplu, pe care îl puteți face. Tot ce trebuie să faceți este să ciupiți pielea timp de câteva secunde, apoi să-i dați drumul. Dacă pielea revine imediat în poziția obișnuită atunci înseamnă că ai o turgescență normală, ceea ce înseamnă că ați băut apă suficient.

Citiți și: Ce să adaugi în apa de băut pe timp de vară pentru o mai bună hidratare a corpului

Dr. Dana Brems, un pediatru din Los Angeles, a precizat că ciupirea degetelor de la mâini poate arăta dacă trebuie să beți mai multă apă. Metoda simplă, numită „Skin Turgor Test”, măsoară elasticitatea pielii, scrie dailymail.

Ce se întâmplă

„Strânge-ți vârful degetului chiar aici, iar dacă acesta coboară, înseamnă că ești hidratat. Cu toate acestea, el observă că, dacă pielea rămâne în sus, ești deshidratat”, a spus dr. Dana Brems.

„Atunci când sunteți bine hidratat, pielea are o elasticitate mai mare și revine rapid la forma inițială după ce o ciupiți. Pe de altă parte, deshidratarea duce la scăderea elasticității pielii și la o revenire mai lentă la normal”, a mai adăugat specialistul.

Sursa foto: freepik/ captură video

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian