Băutura care te poate scăpa RAPID de durerea de cap. Este considerată un medicament natural, conform experților

  • Publicat:
Băutura care te poate scăpa RAPID de durerea de cap. Este considerată un medicament natural, conform experților

Nu există persoană care să nu fi suferit vreodată de o durere de cap. Durerea de cap sau cefaleea poate fi resimțită ca o durere ascuțită, o jenă sau o durere pulsatilă localizată pe una sau pe ambele părți ale capului.

Primul impuls, desigur, este acela de a lua un analgezic, însă acelaşi efect al medicaţiei îl pot avea şi alte metode, precum cele naturiste. Un medicament natural excelent, recomandat de specialiști, mai jos.

Sucul de cartofi, cel mai bun medicament natural

Sucul de cartofi poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap datorită conținutului său bogat în vitamine și minerale. Cartofii reprezintă o sursă excelentă de vitamina B6, care joacă un rol crucial în funcția neurotransmițătorilor și poate ajuta la stabilizarea dispoziției și la reducerea frecvenței durerilor de cap. Mai mult, conținutul ridicat de apă din sucul de cartofi poate ajuta la hidratare, care este o ameliorare majoră a durerilor de cap.

La ce se mai folosește sucul de cartofi

În cazul sindromului intestinului iritabil (IBS). Sucul de cartofi poate oferi o ameliorare datorită proprietăților sale calmante. Cartofii cruzi conțin compuși precum amidonul și enzimele care pot ajuta la calmarea tractului digestiv.

În cazul gastritei. Natura alcalină a sucului de cartofi și proprietățile sale calmante îl transformă într-un real remediu pentru gastrită. În plus, vitaminele și mineralele din sucul de cartofi, inclusiv vitamina C și potasiul, contribuie la sănătatea generală a sistemului digestiv și pot sprijini vindecarea mucoasei stomacului.

Cine poate consuma suc de cartofi

Sucul de cartofi are un pH alcalin, ceea ce poate ajuta la echilibrarea pH-ului organismului. Acest lucru poate fi benefic pentru persoanele care suferă de aciditate sau reflux gastroesofagian, deoarece poate contribui la reducerea simptomelor acestor afecțiuni.

FOTO: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”