Berberina, suplimentul natural cu beneficii extraordinare pentru sănătate

Berberina este un supliment natural cu multiple beneficii pentru sănătate, incluzând controlul glicemiei, sănătatea cardiovasculară, pierderea în greutate, sănătatea digestivă și proprietăți antiinflamatorii și antioxidante.
  • Publicat:
Berberina, suplimentul natural cu beneficii extraordinare pentru sănătate

Cu utilizarea corespunzătoare, berberina poate fi un aliat puternic pentru îmbunătățirea sănătății și bunăstării generale.

Beneficiile berberinei pentru sănătate

Controlul glicemiei

Berberina este cunoscută pentru efectele sale puternice în reglarea nivelului de zahăr din sânge. Acesta îmbunătățește sensibilitatea la insulină și poate ajuta la scăderea nivelului de glucoză din sânge, fiind eficientă în tratamentul diabetului de tip 2.

Perioada de administrare este direct dependentă de obținerea rezultatelor vizate (reducerea glicemiei bazale, reducerea indicelui HOMA, reducerea hemoglobinei glicozilate, a colesterolului total etc.).

Citește și: Nadir Tamuz: „Mi-am făcut testarea indicelui HOMA și mi-a ieșit o valoare de 3,5…” INTERVIU EXCLUSIV

Pierderea în greutate

Berberina poate contribui la pierderea în greutate prin reglarea metabolismului lipidic și îmbunătățirea funcției mitocondriale. Aceasta poate ajuta la reducerea grăsimii corporale și la îmbunătățirea compoziției corporale.

Sănătatea digestivă

Berberina are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, care pot ajuta la tratarea infecțiilor gastrointestinale și la îmbunătățirea sănătății digestive. Aceasta este eficientă împotriva bacteriilor patogene, precum Helicobacter pylori și Escherichia coli.

Proprietăți antiinflamatorii și antioxidante

Berberina are efecte antiinflamatorii și antioxidante puternice, care pot proteja celulele și țesuturile de daunele oxidative și de inflamațiile cronice. Aceste proprietăți contribuie la prevenirea bolilor cronice și la îmbunătățirea sănătății generale.

Berberina: posibile efecte secundare

Berberina: posibile efecte secundare

Cei mai mulți dintre pacienți tolerează bine berberina, însă există și multe efecte secundare de care trebuie să ții cont, inclusiv:

  • greaţă
  • vărsături
  • creșterea tensiunii arteriale
  • contracții uterine la femeile însărcinate
  • furnicături la nivelul mâinilor și picioarelor

Înainte de a începe utilizarea berberinei se recomandă vizită la medic. Acesta va evalua starea de sănătate și va face recomandări potrivite, deoarece berberina poate interacționa cu alte medicamente, câteva exemple incluzând imunosupresoarele, statinele, antibioticele sau antiviralele.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”