Berea este benefica pentru
sanatatea sistemului osos, potrivit unui studiu britanic, publicat
in „Journal of the Science of Food and Agriculture”.
A fost realizat pe 100 de branduri de bere si a relevat faptul ca
aceasta bautura este bogata in siliciu, provenind din orz,
principalul ingredient al berii.
Siliciul intareste oasele si previne osteoporoza. Din acest punct
de vedere, specialistii britanici sustin ca berea neagra este cea
mai buna.
Ei au descoperit ca siliciul este inca prezent in bere, chiar si
dupa procesul de fermentare, sub forma acidului ortosilicic.
Brandurile de bere care contin concentratii mari de orz si hamei au
mai mult siliciu comparativ cu berea germana de fermentatie
inferioara, obtinuta din porumb.
Osteoporoza este o maladie a sistemului osos care afecteaza 50%
dintre femeile de peste 50 de ani.
Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se
intampla, Doctore?
Citeste si:
Te-ar tenta
un parfum cu aroma de
bere?
Berea si
cancerul
Consumul
moderat de bere, benefic pentru sanatate