Bile efervescente pentru baie- cât de sigure sunt pentru sănătatea vaginului?

Printre elementele des folosite, pe lângă sare de baie sau uleiuri esențiale se numără și acele bile efervescente pentru baie.
  • Publicat:
Bile efervescente pentru baie- cât de sigure sunt pentru sănătatea vaginului?
Printre elementele des folosite, pe lângă sare de baie sau uleiuri esențiale se numără și acele bile efervescente pentru baie.

Trecem printr-o perioadă în care multe dintre femei încearcă să-și acorde mai mult timp și să fie mai atente cu ele, iar una dintre modalitățile prin care își pot oferi un moment de răsfăț acasă este cu o baie fierbinte, un pahar de vin și, de ce nu, o muzică în surdină. Știm că băile cu spumă oferă numeroase beneficii, printre care ne ajută și să avem un somn odihnitor, dar și să ne relaxăm musculatura și să ne îmbunătățim tensiunea arterială. Printre elementele des folosite, pe lângă sare de baie sau uleiuri esențiale se numără și acele bile efervescente pentru baie.

Bilele efervescente sunt tot mai des folosite în ritualul de relaxare, dar oare cât sunt de sigure pentru sănătatea vaginului nostru?

Bile efervescente pentru baie: cât sunt de sigure pentru sănătatea vaginului?

Vestea bună este că există femei care se pot bucura de aceste bile efervescente pentru baie fără să întâmpine probleme, dar nu toată lumea este atât de norocoasă. Unele femei pot fi mai sensibile și există riscul de a se confrunta cu infecții vaginale, iritații ale uretrei, infecții ale tractului urinar sau chiar iritații la nivelul vulvei din cauza ingredientelor.

Vaginul este un organ care se curăță singur și menține propriul ecosistem. Agenții externi (substanțe chimice, săpun sau parfum) pot deregla cu ușurință flora vaginală și pH-ul corpului, crescând astfel riscul de a face vaginoză bacteriană (un dezechilibru al bacteriilor de la nivelul vaginului) sau alte infecții.

Așadar, dacă ești predispusă la iritații, infecții, infecții urinare sau vaginoză bacteriană, încearcă să eviți bilele efervescente. Pe lângă asta, evită:

  • Parfumurile puternice- acestea duc la iritații și dezechilibru la nivelul pH-ului și pot produce disconfort
  • Talc- talcul are o legătură cu cancerul de ovare
  • Parabeni- pot deregla funcționarea hormonală
  • Glicerina- este un ingredient comun în produsele de beauty, dar ajuns la nivelul vaginului crește riscul de vaginoză bacteriană
  • Sclipici- evită pe cât de mult posibil bilele efervescente cu sclipici. În primul rând este greu de curățat, iar mai apoi, poate zgâria pielea vaginului
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Răceala şi gripa: diferențe
Răceala şi gripa: diferențe