Boala Kawasaki produce inflamații la nivelul pereților vaselor de sânge, este o boală rară, iar cei afectați sunt în principiu copiii. Inflamațiile tind să afecteze arterele care irigă inima. Această boală mai este cunoscută și sub numele de sindromul ganglionilor limfatici, deoarece afectează glandele care se inflamează în timpul unei infecții, piele și membranele mucoase din interiorul gurii, nasului și gâtului.
Semne ale bolii Kawasaki, precum febra și decojirea pielii pot fi de-a dreptul înspăimântătoare, dar vestea bună este că boala se tratează, iar majoritatea copiilor se recuperează fără probleme.
Semnele și simptomele bolii Kawasaki apar de cele mai multe ori în trei faze:
În faza a treia semnele și simptomele bolii se ameliorează doar dacă nu apar complicații. Pot dura până la opt săptămâni ca totul să revină la normal.
Nu se cunosc cauzele de apariție ale bolii, dar oamenii de știință nu cred că este contagioasă de la o persoană la alta. Există un număr de teorii în care boala este asociată virusurilor sau altor factori de mediu, dar niciuna nu a fost dovedită încă. Anumite gene ne pot face predispuși la această boală.
Exist trei aspecte cunoscute pentru creșterea riscului de dezvoltare a bolii Kawasaki în rândul copiilor:
Boala Kawasaki poate produce boli cardiovasculare copiilor. Cu un tratament eficient, doar câțiva dintre ei ajung în această situație. Complicațiile la inimă includ: