Cu siguranţă multe dintre mămici au experimentat aventura căderii părului odată cu venirea pe lume a celui mic. Pentru că schimbatul scutecelor şi nopţile nedorimite nu erau suficiente, apar la orizont şi schimbările corpului, acesta având nevoie de timp pentru a-şi reveni după perioada sarcinii.
În cazul părului, multe femei se confruntă cu căderea lui în exces, un efect nu tocmai plăcut după sarcină. Potrivit Asociaţiei Americane ale Gravidelor, căderea excesivă a părului este o problemă comună care afectează între 40% şi 50% dintre femei. Curioase să aflaţi de ce apare, ce trebuie făcut şi cum amelioraţi această problemă? Iată câteva lucruri care vă vor ajuta să reveniţi la normal.
Sarcina vine la pachet atât cu aspecte plăcute, cât şi cu aspecte mai puţin plăcute precum durerile naşterii, iar după sarcină, căderea părului, asociată creşterilor nivelurilor de hormoni din timpul sarcinii, lucru perfect normal care, în timp, revine la cursul său firesc. După ce aduci pe lume un copil, nivelul hormonilor revine la normal, iar părul care nu a căzut în timpul sarcinii, urmează să cadă după, făcând să pară că pică foarte mult. Practic, este un comportament firesc, natural, prin care totul revine la normal. Similar multor alte schimbări din timpul sarcinii, căderea părului după sarcină este doar ceva temporar.
Spuneam mai devreme că acest proces este temporar, ceea ce înseamnă că este nevoie de două sau chiar trei luni de la naştere ca organismul şi nivelul hormonal să revină la normal. Există femei care s-au confruntat chiar şi şase luni cu această problemă care, din nou, este normală.
Fiind considerat un aspect normal, există câţiva paşi care te pot ajuta ca părul să crească sănătos printre care se numără:
În cazul în care observi că părul cade în exces, iar cantităţile sunt mai mari şi încep să apară acele goluri pe scalp, ideal este să apelezi la un specialist pentru a vedea dacă nu cumva te confrunţi cu alte probleme hormonale.