Când este cu adevărat periculoasă durerea de spate?

Află când durerea de spate este cu adevărat periculoasă, când indică prezența unor boli grave și ce trebuie să faci.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Când este cu adevărat periculoasă durerea de spate?
Când este cu adevărat periculoasă durerea de spate?

Una dintre cele mai întâlnite afecțiuni fizice din prezent (și din cauza stilului modern de viață din ce în ce mai sedentar), durerea de spate poate să fie temporară și să se vindece de la sine, însă există situații în care durerea de spate poate fi semnul unor probleme grave și trebuie să te îngrijoreze.

Află când durerea de spate este cu adevărat periculoasă:

Durerea de spate care se agravează treptat

Dacă durerea de spate se agravează treptat și nu se ameliorează cu odihnă sau după ce schimbi anumite obiceiuri de viață toxice, ar putea fi semnul unei probleme mai grave, cum ar fi hernia de disc sau stenoza spinală.

Aceste condiții necesită tratament medical urgent pentru a preveni deteriorarea nervilor sau alte complicații.

Durerea de spate cu febră și pierdere în greutate

Dacă durerea de spate este însoțită de febră și pierdere în greutate, ar putea fi semnul unei infecții sau a unei boli sistemice, cum ar fi cancerul.

În astfel de situații, este important să consulți medicul înainte de a încerca orice tratament pentru durerea de spate.

Durerea de spate care se răspândește în picioare

Dacă durerea de spate se răspândește în picioare și este însoțită de furnicături, amorțeală sau slăbiciune, ar putea fi semnul unei probleme la nivelul nervilor, cum ar fi sindromul de tunel carpian sau sciatica.

Consultă medicul de familie pentru a determina cauza și pentru a evita deteriorarea nervilor.

Durerea de spate după o traumă

Dacă durerea de spate apare după o traumă fizică, cum ar fi o cădere sau un accident de mașină, aceasta ar putea fi semnul unei leziuni la nivelul coloanei vertebrale.

Durerea de spate la persoanele în vârstă

Durerea de spate la persoanele în vârstă poate fi semnul degenerării coloanei vertebrale și a osteoporozei. Aceste condiții necesită tratament medical pentru a preveni deteriorarea nervilor și fracturile vertebrale.

Dacă resimți dureri de spate, înainte să te îngrijorezi, ai grijă să te odihnești corespunzător, să îți îndrepți poziția de stat pe scaun și cea de mers, și să elimini orice factori care ar putea să îți tensioneze coloana vertebrală.

Dacă durerea persistă și, mai mult, este însoțită de simptome suplimentare, programează-ți un consult la medicul de familie, apoi la medicul specialist.

Un tratament timpuriu în cazul durerilor de spate poate preveni apariția unor complicații iremediabile, dincolo de faptul că te ajută să scapi de durere.

Citește și: Durerea de spate se lasă pe picior? Mergi la doctor, suferința ta are leac!

Citește și: De ce te doare spatele când tușești și ce remedii te scapă de durere

Citește și: Cele mai eficiente remedii pentru durerea de spate

Urmărește CSID.ro pe Google News
Bianca Dragomir - Redactor
De-a lungul timpului redactor la mai multe publicații de lifestyle sau copywriter, Bianca este autoarea cărții „Toți câinii aleargă după fluturi” și, de curând, studentă în cadrul Masterului de Antropologie al SNSPA. Uneori mai schițează poeme, alteori visează cum, într-o zi, va ...
citește mai mult