Cât de des trebuie să schimbi lama de ras? 3 INFECȚII care apar dacă nu faci ASTA!

Dacă obișnuiești să te epilezi folosind lama de ras, cu siguranță nu o schimbi atât de des pe cât ar trebui. Află ce infecții pot apărea.
  • Publicat:
Cât de des trebuie să schimbi lama de ras? 3 INFECȚII care apar dacă nu faci ASTA!
Foto: envato

Dacă obișnuiești să te epilezi folosind lama de ras, cu siguranță nu o schimbi atât de des pe cât ar trebui. Refolosirea ei timp de luni de zile poate veni la pachet cu numeroase consecințe. Așadar, dacă ești curioasă după cât timp ar trebui să schimbi lama cu care te epilezi, citește în continuare articolul.

Experții recomandă ca lama de ras să fie schimbată după fiecare cinci- sau șapte utilizări, nu după câteva luni. Frecvența schimbării depinde și de alți factori, precum zona pe care o epilezi, tipul de fir de păr pe care îl ai, calitatea lamei de ras, dar și dacă te-ai spălat bine înainte de a te epila.

Multe lame de ras rămân încărcate cu celulele pielii, săpun și fire de păr, motiv pentru care lama începe să se deterioreze. Bacteria acumulată pe lama de ras, în timp poate avea consecințe deloc plăcute.

Mai exact, te poți confrunta cu bubițe și iritații, fire de păr crescute sub piele sau chiar piele inflamată și traumatizată. Mai mult, te poți tăia și pot apărea infecții nedorite.

Infecțiile produse de lama de ras

Lama poate produce multe infecții. Bacteriile acumulate sub lamă pot rezulta iritații ale pielii în toate zonele în care o folosești: axilă, inghinal sau chiar pe picioare. Cea mai comună infecție este cea bacteriană, care vine cu simptome precum roșeață, umflături, dureri și puroi.

Fire de păr crescute sub piele

Din cauza iritațiilor care pot apărea și a senzației de arsură, te poți confrunta și cu fire de păr crescute sub piele. Acestea duc și ele la infecții bacteriene, hiperpigmentare și cicatrici numite cheloide.

Tetanos

Dacă observi că lama cu care obișnuiești să te epilezi a început să ruginească, încetează să o mai folosești! Bacteria deja prezentă pe acest instrument pentru epilat poate produce tetanos, o infecție serioasă care-ți poate afecta viața. Este vorba de tetanos, o infecţie bacteriană severă ce afectează sistemul muscular şi nervos.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian