Cât de periculos este să rămâi încălţat în casă?

Deşi pantofii tăi pot părea curaţi, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat un adevăr şocant.
  • Publicat:
Cât de periculos este să rămâi încălţat în casă?
Deşi pantofii tăi pot părea curaţi, cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat un adevăr şocant.
 
Spre exemplu, în cultura japoneză, care este cea mai proeminentă cu privire la acest subiect, purtarea pantofilor în interiorul casei este puternic dezaprobată. Mai mult decât atât, japonezii cred că dacă persoana rămâne încălţată este un semn că nu se simte ca acasă. 
 
Acum există dovezi ştiinţifice că această practică de descălţare la uşă este mai mult decât preferabilă.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Arizona au constatat că există aproape 421.000 de bacterii diferite prezente pe suprafaţa tălpii a 96 % de pantofi. 
 
Chiar dacă pantofii par curaţi, ei sunt pur şi simplu murdari. Printre aceste bacterii sunt Klebsiella pneumonia (care provoacă infecţii ale tractului urinar), Serratia ficaria (care provoacă infecţii respiratorii), precum şi o mulţime bacterii E. coli.
 
Bacteriile E. coli pot provoca probleme digestive grave şi pot duce chiar la probleme grave ale rinichilor cu consecinţe letale posibile. Principala sursă de E. coli sau bacterii fecale vin de la toaletele publice. Din păcate, evitarea toaletele publice nu va fi o măsură care să vă asigure siguranţa, fiindcă materii fecale se găsesc peste tot: de la trotuare, la restaurante şi şosele.
 
Cercetătorii au descoperit faptul că transferul de bacterii de pe pantofi pe podelele de acasă se face în raport de aproximativ 90-99 %. Acest lucru înseamnă că rămânând încălţat în casă poţi contamina spaţiul tău personal.
 
Pentru a reduce numărul bacteriilor de pe suprafaţa podelelor, dar şi a încălţămintei, ar fi bine să se spele cu detergent, în maşina de spălat, pantofii şi să se curăţare în mod regulat cu abur pardoseala din casă şi covoarele.
 
Dar cea mai bună soluţie este să vă descălţaţi la uşă. 
 
(Sursa: Descoperă)
Urmărește CSID.ro pe Google News