Iată cât de sigure sunt pentru consum, mai ales dacă sunt păstrate corespunzător, potrivit Health.
Dacă nu depozitați în mod corespunzător resturile sau lăsați resturile în frigider pentru prea mult timp, bacteriile vor începe să crească pe mâncare și vor face ca acestea să se strice. Acest lucru vă poate crește riscul de boli de origine alimentară, cum ar fi toxiinfecțiile alimentare.
Acoperiți resturile cu capace etanșe, folie de plastic sau alte huse reutilizabile. De asemenea, puteți împacheta alimente perisabile reci în ambalaje sigilate, cum ar fi folie de plastic sau pungi sigilate în vid.
Păstrarea resturilor acoperite și sigilate ajută la prevenirea pătrunderii mai multor bacterii în alimente. De asemenea, ajută alimentele să rețină umiditatea și să evite absorbția mirosurilor de la alte alimente care pot modifica gustul resturilor tale.
Dacă nu intenționați să mâncați resturi în 3-5 zile, le puteți congela pentru a le crește durata de valabilitate la 3-4 luni. (Resturile care conțin maioneză, sosuri de smântână și salată nu îngheață bine și nu au un gust foarte bun odată decongelate)
Resturile congelate pot dura din punct de vedere tehnic la nesfârșit, dar înghețarea elimină umezeala din alimente, modificând astfel gustul și calitatea în timp. Acesta este motivul pentru care resturile congelate își pierd adesea aroma, culoarea și suculența.
Dacă mâncați accidental resturi stricate, nu intrați în panică. Majoritatea cazurilor de intoxicație alimentară durează mai puțin de 24 de ore sau câteva zile.
De asemenea, puteți gestiona simptomele toxiinfecțiilor alimentare acasă, fără a avea nevoie de intervenție medicală sau de a întâmpina complicații. Dacă simptomele nu sunt severe, este suficient ca pacientul să urmeze un regim alimentar specific: două-trei căni de ceai de mentă zilnic, orez cu morcovi, brânză proaspătă etc.
FOTO: PROFIMEDIA | SURSA: HEALTH