Cât rezistă resturile de mâncare în frigider? Cum să le depozitezi corect să le mănânci chiar și după mult timp

Resturile alimentare sunt un mod bun de a economisi bani și timp. Depozitate corespunzător, ele pot constitui o masă delicioasă chiar și peste câteva zile sau pot fi retransformate, cu puțină imaginație.
  • Publicat:
Cât rezistă resturile de mâncare în frigider? Cum să le depozitezi corect să le mănânci chiar și după mult timp

Iată cât de sigure sunt pentru consum, mai ales dacă sunt păstrate corespunzător, potrivit Health.

Cum să depozitați resturile de mâncare în siguranță

Cât rezistă resturile de mâncare în frigider? Cum să le depozitezi corect să le mănânci chiar și după mult timp

Dacă nu depozitați în mod corespunzător resturile sau lăsați resturile în frigider pentru prea mult timp, bacteriile vor începe să crească pe mâncare și vor face ca acestea să se strice. Acest lucru vă poate crește riscul de boli de origine alimentară, cum ar fi toxiinfecțiile alimentare.

Acoperiți resturile cu capace etanșe, folie de plastic sau alte huse reutilizabile. De asemenea, puteți împacheta alimente perisabile reci în ambalaje sigilate, cum ar fi folie de plastic sau pungi sigilate în vid.

Păstrarea resturilor acoperite și sigilate ajută la prevenirea pătrunderii mai multor bacterii în alimente. De asemenea, ajută alimentele să rețină umiditatea și să evite absorbția mirosurilor de la alte alimente care pot modifica gustul resturilor tale.

Congelare vs. Refrigerare

Dacă nu intenționați să mâncați resturi în 3-5 zile, le puteți congela pentru a le crește durata de valabilitate la 3-4 luni. (Resturile care conțin maioneză, sosuri de smântână și salată nu îngheață bine și nu au un gust foarte bun odată decongelate)

Resturile congelate pot dura din punct de vedere tehnic la nesfârșit, dar înghețarea elimină umezeala din alimente, modificând astfel gustul și calitatea în timp. Acesta este motivul pentru care resturile congelate își pierd adesea aroma, culoarea și suculența.

Ce e de făcut în cazul unei toxiinfecții alimentare

Dacă mâncați accidental resturi stricate, nu intrați în panică. Majoritatea cazurilor de intoxicație alimentară durează mai puțin de 24 de ore sau câteva zile.

De asemenea, puteți gestiona simptomele toxiinfecțiilor alimentare acasă, fără a avea nevoie de intervenție medicală sau de a întâmpina complicații. Dacă simptomele nu sunt severe, este suficient ca pacientul să urmeze un regim alimentar specific: două-trei căni de ceai de mentă zilnic, orez cu morcovi, brânză proaspătă etc.

FOTO: PROFIMEDIA | SURSA: HEALTH

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre colonoscopie. Dr. Oana Dolofan: „Nu orice pacient poate face colonoscopie”