Câte zile este normal să dureze menstruația? Iată când spun medicii că ar trebui să te îngrijorezi

  • Publicat:
Câte zile este normal să dureze menstruația? Iată când spun medicii că ar trebui să te îngrijorezi
Sursa foto: shutterstock

Perioada menstruală a fiecărei femei diferă. La unele femei, menstruația durează doar 2-3 zile, dar la altele poate dura și 7-8 zile sau chiar mai mult. Ei bine, fenomenul de hermoragie, atunci când menstruația este abudentă, este considerat ANORMAL.

Cât durează menstruația? Semnele care indică o dereglare hormonala

Durata unui ciclu este de obicei de 3-5 zile, durata de 2-7 zile este de asemenea acceptabilă. Însă, dacă aceasta depășește o săptămâna, clar sunt probleme. Prin urmare, atunci când se întâmplă acest lucru, este important să ajungeți la medicul ginecolog pentru examinare.

Menoragia (hipermenoreea) este termenul medical pentru creșterea abundenței sângerărilor vaginale din timpul menstruației. ATENȚIE! MENORAGIA reprezintă sângerările abundente de pe perioada menstruației. MENOMETRORAGIA este definită că o sângerare menstruală abundentă ce depășește 7 zile.

O menstruație îndelungată poate fi un semn al unei afecțiuni grave de sănătate, cum ar fi:

  • tulburări hormonale
  • anomalii uterine
  • cancer

Citește și: Menstruația pe zile – ce se întâmplă în corpul tău în timpul menstruației? Explică dr. Dana Paraschiv

Din ce cauze se poate schimba durata menstruației?

Ei bine, este posibil să ai menstruații îndelungate din cauza medicamentelor pe care le iei, iar acestea pot include:

  • contraceptive
  • aspirina și alte substanțe ce pot subția sângele
  • antiinflamatoare

Menstruația neregulată poate semnala fibron uterin sau polipi

Fibromul uterin și polipii pot duce la sângerări prelungite și, în cele mai multe cazuri, abundente. Fibromul, potrivit specialiștilor, apare atunci când țesutul muscular începe să se dezvolte pe peretele uterului.

Polipii sunt, și aceștia, rezultatul creșterii neregulate a țesutului în uter și determina creșterea unor tumori de mici dimensiuni. În general, nici fibromul și nici polipii nu sunt de ordin canceros.

Dacă te confrunți cu dereglări menstruale, ai putea experiementa și:

O afecțiune hemoragică

Este posibil să suferi de o afecțiune care afectează capacitatea organismului de a coagula sângele, cum ar fi hemofilia sau boala von Willebrand.

O afecțiune tiroidiană

Este posibil să ai o menstră îndelungată dacă tiroida ta nu funcționează corect. Această afecțiune este cunoscută și sub numele de hipotiroidism.

O boală inflamatorie pelvină

Boala inflamatorie pelvină (PID) apare atunci când bacteriile infectează organele de reproducere. În plus, PID poate duce, printre altele, și la scurgeri vaginale anormale.

Citește și: Întârzierea menstruaţiei şi fibromul uterin: cauze, soluţii VIDEO By CSID

Surse: HealthLine, Cleveland Clinic, Mayo Clinic

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult