Ce arunci din frigider?

Cand deschizi usa frigiderului te intampina un miros care pur si simplu te taie? Rafturile colcaie de cutii si cutiute prin care nici tu nu mai stii ce salasuieste? E clar! E timpul sa faci curat. Afla ce ar trebui sa mai pastrezi si ce ar trebui sa arunci imediat!
  • Publicat:
Ce arunci din frigider?
Ce arunci din frigider?

Cand deschizi usa frigiderului te intampina un miros care pur si simplu te taie? Rafturile colcaie de cutii si cutiute prin care nici tu nu mai stii ce salasuieste? E clar! E timpul sa faci curat. Afla ce ar trebui sa mai pastrezi si ce ar trebui sa arunci imediat!

Mancarea mucegaita

Nu, nu este o idee buna sa-ti lasi branza la mucegait in frigider, la fel cum nu este deloc sanatos sa pastrezi fructe, legume, sosuri si alte produse ce au prins floare. Arunca tot intrucat sporii de mucegai ti-ar putea cauza reactii alergice si probleme respiratorii. Unele culturi de mucegai produc asa numitele micotoxine, otravuri ce iti degradeaza treptat starea de sanatate.

Nu te limita la a taia partile mucegaite din alimentele solide (mezeluri, branza, fructe, legume) pentru ca nu poti sa vezi cu ochiul liber cat de adanc au patruns sporii. Arunca-le fara sa mai stai pe ganduri!

Lapte si iaurt stricat

E destul de simplu sa-ti dai seama cand laptele sau iaurtul din frigider s-au stricat. Nu trebuie sa le gusti, ci doar sa le mirosi sau sa le privesti consistenta. Laptele stricat este foarte periculos pentru sanatate, intrucat reprezinta mediul ideal pentru inmultirea unor bacterii care iti pot pune sanatatea in pericol. In cazul iaurturilor, atunci cand expira isi pierd nutrientii, gustul si textura initiala.

Peste cu miros persistent

Daca ti-ai cumparat un file de peste la inceputul saptamanii, iar in weekend ai constatat ca tot nu ai reusit sa il gatesti, ia-ti gandul de la el. Pestele proaspat se pastreaza in frigider doar o zi sau doua. Gatit, poate sta trei, pana la patru zile. Daca in tot frigiderul a patruns un miros puternic de peste, e timpul sa-l arunci. In caz contrar te-ai putea alege cu o intoxicatie alimentara severa!

Carne

Aici lucrurile se complica: carnea ar putea sa aiba un miros, aspect si gust in regula si totusi sa nu mai fie buna pentru consum. Verifica intotdeauna data de expirare de pe ambalaj si nu te zgarci daca trebuie sa o arunci.

Dupa ce ai cumparat-o, carnea se tine in frigider maximum 4 zile, iar daca e tocata arunc-o dupa maximum 2 zile. Retine ca inainte de a-si schimba aspectul si mirosul carnea poate fi stricata si deci otrava pentru organism.

Citeste si Pastreaza inteligent mancarea in frigider!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Somnul scurt creste riscul de diabet
Somnul scurt creste riscul de diabet