Japonezii au foarte mare grijă de sănătatea lor. De aceea, ei consumă extrem de des un condiment care are un gust iute. Vorbim despre wasabi, o legumă extrem de apreciată în lumea întreagă pentru beneficiile asupra organismului.
Orice legumă are beneficiile sale extraordinare pentru organism, dar multe persoane nu știu ce afecțiuni poate trata wasabi. Această legumă iute este consumată sub diferite forme de către japonezi, dar românii preferă să o evite. Total greșit, susțin specialiștii.
Wasabi este considerată o o adevărată comoară pentru sănătate, de aceea i se mai spune și ”cheia sănătății creierului”. Face minuni pentru creier și oase, cu toate că are un gust destul de intens. Este populară pe tot globul, dar românii nu o consumă.
Planta de wasabi, a cărei denumire știițifică este Wasabia japonica sau Eutrema japonicum, este o plantă din familia Brassicaceae, familie în care sunt incluse și varza, hreanul și muștarul.
Cunoscut pentru aroma sa iute intensă, înțepătoare și culoarea sa de verde strălucitor, wasabiul este un condiment de bază pentru sushi și tăiței în bucătăria japoneză.
Citiți și: Cartoful este leguma perfectă DOAR dacă îl consumi corect, arată o analiză
Wasabi are culoarea verde și stă la baza multor rețete japoneze! De cele mai multe ori, leguma este consumată sub formă de pastă. Medicii susțin că aceasta îmbunătățește circulația sângelui și reduce riscul de formare al cheagurilor. În plus, are proprietăți antimicrobiene și antioxidanți din plin, care mențin organismul într-o stare bună.
Studiile au arătat că wasabi poate îmbunătăți și abilitățile cognitive și poate fi consumată la orice vârstă. Leguma preferată de toți japonezii are un compus extrem de important. Acesta contribuie la scăderea degradării oaselor și totodată susține oasele sănătoase. Poate preveni osteoporoza, boală care face oasele fragile și slabe.
Sursa foto: shutterstock