Ce înseamnă durerea de cap resimțită în tâmple, frunte sau în partea dreaptă și pastile pe care trebuie să le iei

Dacă durerea de cap apare în dreptul frunții, poate fi vorba de anxietate, iar dacă simți durerea în tâmple, atunci cel mai probabil te confrunți cu deprivarea de somn.
  • Publicat:
Ce înseamnă durerea de cap resimțită în tâmple, frunte sau în partea dreaptă și pastile pe care trebuie să le iei
Foto: shutterstock

Durerea de cap chiar este un real disconfort. Deși poți scăpa de ea cu ajutorul analgezicelor, sperând ca agonia să dispară rapid, uneori lucrurile nu sunt atât de simple. Se pare că există diferite tipuri de dureri de cap, iar în funcție de tipul de durere și cauzei din spatele ei, fiecare se tratează diferit.

De exemplu, dacă durerea de cap apare în dreptul frunții, poate fi vorba de anxietate, iar dacă simți durerea în tâmple, atunci cel mai probabil te confrunți cu deprivarea de somn. Dacă pentru una este necesar ibuprofenul, pentru alta ai nevoie doar de un masaj care să-ți minimizeze simptomele.

Durerea de cap simțită la frunte

Una dintre cauzele posibile ar putea fi tensiunea, iar acest tip de durere de cap se poate trata cu ajutorul unui paracetamol, un masaj sau un duș fierbinte. Unul dintre declanșatorii care duc la apariția durerii de cap în dreptul frunții este tensiunea.

Stresul, anxietatea și depresia pot fi declanșatori ai tensiunii, dar acestea pot apărea și din cauza oboselii, posturii incorecte și problemelor musculoscheletale de la nivelul gâtului.

Din fericire, această durere poate fi ameliorată cu ibuprofen sau aspirină. De ajutor sunt și masajele la cap, exercițiile pentru gât sau dușurile fierbinți.

O altă cauză ar mai putea fi oboseala ochilor. În această situație sunt necesare pauzele regulate, îmbunătățirea posturii și vizita la medic pentru un control.

Durerile produse de oboseala ochilor sunt similare ca senzație cu durerile de cap produse de tensiune, iar asta din cauza statului îndelungat la calculator, a cititului sau chiar a perioadelor extinse de concentrare, stres și postură incorectă.

Dacă te confrunți cu un astfel de disconfort, programează-te la un medic oftalmolog. Poate ai nevoie de ochelari sau lentile de contact.

Problemele de sinusuri pot fi și ele posibile cauze alte durerilor de cap. Cele mai bune tratamente în această situație sunt soluțiile cu apă de mare, medicamentele pentru gripă și răceală sau ibuprofenul.

Durerea de cap resimțită la tâmple

Acest tip de durere poate apărea din cauza stresului, iar ca tratament poți opta pentru paracetamol sau tehnici de relaxare. Dacă ești însărcinată, paracetamolul este prima variantă, iar copiii sub 16 ani nu ar trebui să ia aspirină!

Alte posibile cauze mai pot fi lipsa somnului. Oboseala se manifestă în zona tâmplelor și te poate face să te simți absolut îngrozitor. Din fericire, obiceiurile de somn pot fi schimbate. De exemplu, încearcă zilnic să te trezești și să adormi la aceeași oră, evită somnul de la prânz și limitează consumul de cofeină.

Pentru că am adus cofeina în discuție, află că și aceasta ar putea sta în spatele durerilor de cap. Cel mai bun tratament este acela de a limita consumul de cofeină. Un adult nu ar trebui să consume mai mult de 400mg de cofeină zilnic, informează European Food Safety Authority. O doză de Coca-Cola are 40mg de cofeină, o cană de ceai negru are 50mg, un espresso are 80mg și o băutură energizantă conține 160mg.

Durerile apărute în spatele capului

Una dintre cauzele posibile este tensiunea, iar în acest sens ai nevoie de terapie fizică, multă liniște și relaxare într-o cameră întunecată. Somnul ar putea fi de ajutor pentru a ameliora simptomele.

Durerea de cap apărută în partea dreaptă

Posibila cauză a acestor dureri poate fi migrena, care se tratează cu ibuprofen, terapia cu oxigen sau chiar botox. Pacienții care suferă de migrene se vor confrunta cu dureri în partea dreaptă a capului. Nu există o singură cauză pentru care migrenele apar. NHS notează că acestea pot apărea înainte de menstruație, dacă ai anxietate sau sari peste mese. În funcție de severitatea lor, tratamentele sunt și ele diferite.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult