Ce neîmpliniri sentimentale ascunde o durere de genunchi?

Nu ne-am gândi, dar se pare că fiecare durere fizică pe care o avem denotă o suferinţă emoţională. Conştiinţa exprimă astfel prin tulburări energetice generatoare de boli, obstacole în calea deplinei sale dezvoltări. Aceste teorii se găsesc în medicina Orientală.
  • Publicat:
Ce neîmpliniri sentimentale ascunde o durere de genunchi?

Nu ne-am gândi, dar se pare că fiecare durere fizică pe care o avem denotă o suferinţă emoţională. Conştiinţa exprimă astfel prin tulburări energetice generatoare de boli, obstacole în calea deplinei sale dezvoltări. Aceste teorii se găsesc în medicina Orientală.

Limbajul corpului este descifrat în manualul “Ghidul Complet al durerilor fizice” scrisă de Michel Odoul, publicat în România la editura Paralela 45. 

În anotimpul rece tot mai multe persoane se plâng de dureri de genunchi. Ei bine, aceste dureri pot ascunde şi suferinţe psihologice. Iată ce explicaţie găsim în această carte: 
 
“Genunchiul este a doua articulaţie a piciorului, care serveşte la a se îndoi, a se aşeza în genunchi. Este articulaţia umilinţei, a maleabilităţii interioare, a forţei profunde, opusul puterii exterioare care conferă rigiditate. Este semnul manifestat al supunerii, al acceptării, chiar al predării. Genunchiul reprezintă “poarta Acceptării”.
 
El este partea care atârnă, continuarea şoldului a cărei mobilitate o prelungeşte, dar în sens invers. Şoldul este o articulaţie care nu se poate îndoi decât spre spate. Deci înseamnă capacitatea de a abandona, de a înapoi, a ceda. Este de asemenea, articulaţia care basculează între Conştient şi Nonconştient, atunci când ne aflăm în plin process de Eliberare. Este articulaţia majoră a relaţiei cu celălalt şi a capacităţii noastre de a accepta ce implică acestă relaţie din punct de vedere al deschiderii, chiar şi ca un compromis. 

Suferinţele genunchiului

Este uşor să deducem că, atunci când ne doare un genunchi, înseamnă că avem dificultăţi în a-l îndoi, în a accepta o trăire personală. La nivelul picioarelor, tensiunea este o trăire de ordin relaţional cu lumea exterioară sau interioară, cu ceilalţi sau cu sine însuşi. Durerile sau problemele mecanice ale genunchiului înseamnă că o emoţie, un resentiment, o idee sau o amintire referitoare la relaţia noastră cu lumea nu sunt acceptate, ci chiar respinse. Este vorba despre ceva care este trăit în Conştient şi care tulbură, răvăşeşte, perturbă credinţele interioare pe care le respingem înlăuntrul nostru. Poate o să fie invers, o emoţie, un resentiment sau o amintire care se iveşte din Nonconştient şi pe care ne este greu să o acceptăm deoarece perturbă, tulbură obiceiuri sau credinţe recunoscute şi stabilite.
 
Dacă este vorba de genunchiul drept, tensiunea se află în relaţie cu simbolistica Yin (maternă). Putem relua aici un exemplu real: un bărbat care s-a rănit la genunchiul drept la un meci de fotbal atunci când tocmai primise actele de divorţ de la soţie, divorţ pe care refuza să-l accepte.
 
Dacă este vorba de genunchiul stâng, tensiunea este legată de simbolistica Yang (paternă). Am să o dau ca exemplu pe Francoise, o tânără care a venit să mă consulte pentru stări generale de rău şi dureri la genunchiul stâng. A recunoscut că traserva o etapă dificilă cu prietenul său şi şi-a adus aminte că într-o altă relaţie dificilă întâmpinase aceeaşi durere la genunchiul stâng.”
 
Aşadar, această ipoteză ne poate pune pe gânduri măcar…
 
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Pilulele contraceptive de la A la Z
Pilulele contraceptive de la A la Z