Ce pățești dacă porți aceeași pereche de șosete de două ori

Din păcate, unele persoane aleg să poarte aceeași pereche de șosete de două ori, dar în realitate se expun unor pericole de care nici n-au habar.
  • Publicat:
Ce pățești dacă porți aceeași pereche de șosete de două ori
Ce pățești dacă porți aceeași pereche de șosete de două ori

Anumite tipuri de încălțăminte, precum pantofii cu toc înalt și șlapii, sunt cunoscute ca fiind dăunătoare pentru picioare. Totuși, în ceea ce privește sănătatea picioarelor, există un alt aspect adesea neglijat: șosetele pe care le porți. Din păcate, unele persoane aleg să poarte aceeași pereche de șosete de două ori, dar în realitate se expun unor pericole de care nici n-au habar.

Șosetele oferă protecție picioarelor și ajută la controlul umezelii, al temperaturii, la confort și la susținere, dar nu este bine să porți aceeași pereche de două ori și-ți explicăm imediat și de ce.

De ce nu e bine să porți șosete deja purtate

Pe picioarele noastre se acumulează transpirație, uleiuri și alte substanțe care se elimină din piele în șosetă, împreună cu factori externi precum murdăria. Purtarea șosetelor murdare poate duce la probleme de sănătate ale picioarelor, cum ar fi iritații ale pielii și infecții fungice.

Chiar dacă șosetele nu par murdare sau nu se simt transpirate, ar trebui să porți o pereche proaspătă în fiecare zi. În funcție de activitățile pe care le desfășori, poate fi util să schimbi șosetele în timpul zilei dacă acestea devin foarte murdare sau transpirate. Fungii sunt peste tot în mediul înconjurător, iar când transpirăm, acesta este mediul în care adoră să crească și să prospere.

Pentru oricine are un istoric de picior de atlet sau de unghii afectate de fungi se recomandă pulverizarea pantofilor cu un spray antifungic fără prescripție medicală, zilnic sau cel puțin o dată pe săptămână.

În cazul piciorului de atlet, unguentele recomandate de farmacist pot atenua simptomele până la vizita la dermatolog. Aceasta este obligatorie dacă tratamentul luat din farmacie nu dă deloc rezultate, dacă pacientul se confruntă cu dureri, disconfort, dacă suferă de diabet, dacă infecția se întinde sau dacă pacientul respectiv are o situație medicală aparte, cu imunosupresie dată de anumite boli sau tratamente.

Foto: shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult