De vizita la medic nu scapă nimeni. Nici starurile. Însă în cazul lor, nu e vorba despre o simplă consultaţie, ci despre o verificare completă, o dată la 6 luni. Astfel, orice problemă ar apărea, poate fi tratată din pripă. Iar sumele cheltuite cu această ocazie sunt năucitoare. Vedem mai jos lista preţurilor pentru o evaluare medicală marca Hollywood!
Marile centre medicale private din lume au un serviciu care implică verificarea completă, în scopul prevenţiei. Aceste programe presupun următoarele: la ora 7:00, te internezi pentru o zi, iar în acest interval de timp, ai parte de toate verificările obişnuite. A doua zi, vin rezultatele pe baza cărora specialiştii pot spune ’’clinic sănătos”. Cu alte cuvinte, ceea ce vrea să audă orice muritor de pe această planetă. Dimineaţa, totul începe cu o verificare a sângelui, urinei şi fecalelor, apoi continuă cu consultaţiile clinice şi, ulterior, imagistica.
Claudia Schiffer se investighează cu rigoarea specifică nemţilor la o clinică privată din Londra. Este într-o stare bună de sănătate şi are nevoie de investigaţii minime, dar tot cheltuieşte 4.000 de lire sterline la fiecare 6 luni.
Madonna face eforturi fizice supraomeneşti pe scenă, mai ales dacă ne gândim că megastarul are nu mai puţin de 54 de ani. Mama Madonnei a murit din cauza unui cancer de sân, aşadar vedeta îşi face investigaţii amănunţite de la cea mai fragedă vârstă. În prezent, la fiecare 6 luni, trece printr-o ecografie, dar şi printr-un examen RMN de ultimă generaţie.
Acestea costă în jur de 1.000 de dolari. Şi pentru că afecţiunile oncologice care pot fi legate de cancerul de sân sunt cancerul de colon, de ovare şi de plămâni, Madonna solicită un scanning complet care costă alţi 9.000 de dolari. Investigaţiile pentru osteoporoză sunt obligatorii pentru ea, deşi după efortul fizic făcut de-a lungul vieţii, e puţin probabil să dezvolte o astfel de boală. Înseamnă alţi 500 de dolari. Şi de obicei nu ratează un RMN la nivelul creierului pentru care lasă în conturile clinicilor tot 1.000 de dolari.
În prima tinereţe, Naomi Campbell n-a fost atât de cuminte, astfel încât în prezent recurge la analize medicale amănunţite. Pe ea o interesează în mod special sănătatea aparatului digestiv şi a aparatului renal. Şi, pe toate investigaţiile pe care le face, plăteşte de obicei 5.000 de lire sterline.
Cu Oprah povestea e lungă şi poate fi astfel rezumată: ce să faci cu atâţia bani pe care i-ai câştigat de-a lungul vieţii decât să ai grijă de tine? Grija se manifestă prin examinări extrem de sofisticate, de 2 ori pe an. Nu e vorba doar de imagistica curentă – apropo îşi face examene imagistice pentru fiecare bucăţică din corp, care o costă 15.000 de dolari. Însă megavedeta recurge şi la investigaţii de sânge extrem de sofisticate. Apelează curent la markerii imunologici, la markerii oncologici şi îşi face toate, dar absolut toate testele virale. Examenele de sânge ajung la suma de 20.000 de dolari.
Harrison Ford trece prin aceleaşi investigaţii. În plus, dermatologii îi extirpează toate tumorile benigne de pe suprafaţa pielii – aşa cum sunt aluniţele – pe care le trimit apoi la examenul anatomopatologic. El crede că a fost suficient de expus la soare în timpul filmărilor astfel încât este convins că pielea suferă. Şi e atât de speriat de cancerul de piele încât acest comportament nu pare chiar bizar. De altfel, Harrison Ford apelează la toate aparatele SF care îi menţin pielea într-o stare de sănătate deplină. Şi câteva şedinţe îl costă, la 6 luni, 30.000 de dolari.
Dar Tom Cruise este campionul investigaţiilor medicale. Actorul are o frică de boală declarată din tinereţe: se teme de acelaşi cancer în urma căruia a murit tatăl lui. De la 20 de ani, Tom Cruise este extrem de conştiicios când vine vorba despre propriul lui organism. O dată la 6 luni şi el îşi investighează prin RMN toate părţile corpului.
Face analize sofisticate de sânge, care includ obligatoriu markerii tumoraţi şi markerii de inflamaţie. Are parte de un examen clinic general – ortopedic, neurologic, oftalmologic, ORL şi cardiologic. Firesc, toate aparatele de ultimă generaţie sunt aduse aproape de locul unde lucrează. Tot o dată la 6 luni, medicul de diabet şi nutriţie îi schimbă dieta, astfel încât diversitatea alimentelor cu care intră în contact să fie maximă. În felul acesta, îşi reduce la minimum riscurile unui diabet de tip 2.