Ce să faci ca să scapi mai repede de o răceală. Trucul ieftin și eficient

Răceala obișnuită urmează un curs previzibil, cu simptome care durează, în general, între șapte și zece zile, iar uneori până la două săptămâni.
  • Publicat:
Ce să faci ca să scapi mai repede de o răceală. Trucul ieftin și eficient

În timpul acestei perioade, organismul are nevoie de timp și odihnă pentru a se vindeca, dar există și tratamente care pot ameliora simptomele și pot grăbi recuperarea.

Trucul rapid și ieftin al medicului care ajută să reduci durata și intensitatea simptomelor răcelii

Medicul Shireen (@doctorshireen) a împărtășit urmăritorilor ei de pe TikTok un truc eficient: „De îndată ce observi că ai gâtul uscat, că-ți curge nasul sau ai  ochii fierbinți și iritați – orice lucru care ar putea indica o tuse sau o răceală care se apropie – ceea ce vreau să faci este să iei două lucruri: vitamina C și zinc. Poți apela la tablete care se dizolvă în apă dacă-ți  mai la îndemână – orice, doar să faci asta.”

Deși a subliniat că nu poți preveni complet tusea sau răceala odată ce și-au semnalat prezența, medicul din Marea Britanie a explicat: „Există cercetări care arată că administrarea de zinc și vitamina C reduce durata și severitatea simptomelor.”

Conform LADbible, specialista a continuat: „Eu am făcut asta în ultimii câțiva ani și pot să-ți spun că chiar funcționează.”

Este adevărat că atât zincul, cât și vitamina C sunt cunoscute pentru faptul că ajută la întărirea sistemului nostru imunitar. Totuși, un studiu despre zinc publicat în ”Journal of Family Practice” a arătat că administrarea acestui mineral atunci când ai deja simptome s-ar putea să nu fie atât de eficientă în rezolvarea problemei enervante a nasului înfundat.

Experții de la Health Beat sugerează faptul că utilizarea suplimentelor în cauză pe tot parcursul anului (și nu doar la nevoie) este o abordare mult mai eficientă.

Când e cazul să mergi la medic

Deși majoritatea răcelilor sunt inofensive și se vindecă de la sine, există anumite situații când vizita la medic e neapărat necesară, cum ar fi cele în care te confrunți cu:

  • Dificultăți de respirație,
  • Deshidratare,
  • Simptome care durează mai mult de zece zile,
  • Simptome care se înrăutățesc sau se ameliorează și apoi revin,
  • Febră care persistă mai mult de patru zile,
  • Afecțiuni preexistente (cum ar fi astmul) care se agravează.

Sursă foto: Shutterstock.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult