Nasul înfundat ne dă mari bătăi de cap, la propriu și la figurat, atunci când suntem răciți sau gripați. Din fericire, avem la îndemână un aliment delicios care ne poate ajuta să scăpăm de senzația nesuferită de nas înfundat.
Potrivit lui Carmen Brumă, nasul înfundat „își găsește nașul” într-un castron de supă de pui fierbinte.
„Un aliment care te ajută să te simți mult mai bine când ești răcit sau ai gripă este banala supă de pui. De ce? Pentru că ea conține un aminoacid care se numește cisteină și care contribuie la decongestionarea căilor respiratorii, adică te ajută să scapi de senzația aia nesuferită de nas înfundat”, spune Carmen Brumă pe rețelele de socializare.
Medicul nutriționist Mihaela Bilic confirmă: „Supa de pui ameliorează congestia nazală și respiratorie, ajută la deblocarea gâtului și nasului afectate de răceală și gripă”.
Pentru un plus de vitamina C în organism, ai putea adăuga la supa de pui și o legătură de pătrunjel. Acesta îmbunătăţeşte digestia, ajută funcţia hepatică, reglează nivelul de estrogen și stimulează sistemul imunitar datorită conţinutului extrem de bogat în vitamina C, betacaroten, vitamina B12 şi clorofilă.
Dacă nu aveți contraindicații în acest sens, puneți în supă și un ardei iute, vindecarea e garantată!
„Capsaicina din structura ardeiului iute are o acțiune rapidă de stimulare a glandelor respiratorii, fluidifică mucusul din bronhii și crește secreția de lichide (nasul curge, ochii lăcrimează). Ne trec toate căldurile, noi transpirăm iar virusurile mor”, explică dr. Bilic.