Infecția cu Helicobacter Pylori în stomac este una dintre cele mai importante cauze ale bolilor gastrice. Există, însă, anumite alimente pe care medicii le recomandă pentru combaterea bacteriei. Iată care sunt acestea!
Helicobacter Pylori este o bacterie care se depune în mucoasa stomacului și care, de regulă, provoacă gastrită. În alte cazuri, poate duce și la probleme mult mai grave, precum ulcerul, anemia, diabetul sau cancerul de stomac.
Atunci când se confirmă infecția, medicul îți poate prescrie tratament cu antibiotic pentru a o elimina sau medicamente pentru a-ți proteja stomacul și a reduce producția de acid. În afara acestora, există și câteva alimente care pot contribui simțitor la sănătatea stomacului tău.
Citește și: Helycobacter Pylori – ce este și ce boli poate provoca. Explică dr. Tatiana Popescu
Conopida, varza albă și cea roșie, broccoli – toate acestea sunt surse excelente de izotiocianați, compuși cu proprietăți anticancerigene. Nu ezita să le consumi dacă te confrunți cu această bacterie necruțătoare.
Studiile au demonstrat că semințele de chimen negru sunt extrem de eficiente din punct de vedere medical împotriva diferitelor boli precum: boli neurologice și mentale, tulburări cardiovasculare, cancer, diabet, afecțiuni antiinflamatorii sau infertilitate, precum și diferite boli infecțioase datorate infecțiilor bacteriene, fungice, parazitare și virale.
Curcumina, principalul ingredient activ din turmeric, are proprietăți antiinflamatorii, antioxidante, antiapoptotice, antitumorale și antimestatice. Astfel, ea poate reduce simțitor inflamația din stomac cauzată de H. Pylori.
Varza murată, chefirul sau kombucha – toate acestea prezintă proprietăți antibacteriene. Astfel, lupta cu succes împotriva infecțiilor din corp, printre care și cea cu H. Pylori.
Potrivit experților, bacteria H. Pylori se dezvoltă cel mai lesne în mucoasele stomacale în care nivelul de zinc este unul scăzut. Deci, este indicat să consumăm zinc nu doar pentru tratarea, dar și pentru prevenția infecției cu această bacterie.
Alimente bogate în zinc: ciuperci, spanac, broccoli, năut, linte, fasole, semințe, nuci și cereale integrale, citrice (portocale, lămâie, grapefruit).
Pentru a împiedica dezvoltarea bacteriei, specialiștii recomandă consumul alimentelor bogate în fier (spanac, carne, ficat și organe leguminoase, semințe de dovleac sau quinoa).
Citește și: Cum se depistează infecția cu Helicobacter Pylori și ce regim se recomandă? Răspunde dr. Tatiana Popescu
Surse: Mayo Clinic, Cleveland Clinic, WebMd