Ce se întâmplă dacă pui un strop de ulei de măsline în cafeaua de dimineață? Ritualul acesta îți va schimba viața

  • Publicat:
Ce se întâmplă dacă pui un strop de ulei de măsline în cafeaua de dimineață? Ritualul acesta îți va schimba viața

Cafeaua este, fără doar și poate, una dintre cele mai populare băuturi de pe glob. Indiferent dacă o preferăm simplă sau cu lapte, frișcă, ori alte arome, această băutură rămâne o parte integrantă a dimineților noastre.

Însă, știai că dacă combini cafeaua cu uleiul de măsline, aceasta are un efect incredibil pentru sănătatea ta? Iată mai multe!

De ce să pui ulei de măsline în cafea

Uleiul de măsline este un produs lăudat pentru beneficiile sale nutriționale. Contribuie inclusiv la scăderea colesterolului și combaterea inflamației din corpul uman. Adăugarea grăsimilor în băuturi NU este un obicei nou, spun nutriționiștii.

Cafeaua și uleiul de măsline, folosite împreună, pot prezenta proprietăți care duc la manifestarea unor mișcări specifice ale intestinului și împreună au potențialul de a duce la efecte laxative, spun specialiștii în domeniul nutriției. Cafeaua este diuretică, în timp ce uleiul de măsline este terapeutic.

Când și cum trebuie să pui ulei de măsline în cafea

Contrar opiniei tradiționale, ingredientul folosit deseori la diverse preparate nu se adaugă în băutură după ce a fost preparată, așa cum se procedează în cazul zahărului, laptelui sau a altor produse menite să o aromatizeze.

Astfel, uleiul de măsline se adaugă direct în cafea, înainte de a fi preparată. Cu alte cuvinte, ingredientul trebuie presărat în pulberea de cafea, amestecându-se continuu până când se omogenizează în totalitate. Apoi, pulberea de cafea ce prezintă ulei de măsline în ea se pune la aparat și se prepară băutura.

Două picături sunt arhisuficiente pentru a-și face efectul și, în același timp, pentru a nu schimba gustul băuturii.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alice Moisescu - Web-Editor
Ambițioasă, consecventă și iubitoare de frumos, așa cum se descrie chiar ea, Alice este consultant de imagine. Și dacă în adolescență era fascinată de mănușile sau pălăriile bunicii și se inconjura de reviste precum Vogue, Marie Claire sau Harper’s Bazaar, ei bine... acum Alice este ...
citește mai mult
Recomandare video
Stenoza de arteră carotidă internă – tratamentul minim invaziv prin plasare de stent carotidian